Sokan azt mondanák, hogy az első program a kiadós reggeli. Pedig sokkal jobb aktív mozgással indítani a napot. Még télen is. Ragadjatok nordic walking botot, húzzatok futócipőt és járjátok be a csónakázó tó környékét, az arborétumot vagy a Nádasdy-vár körüli parkot! Aztán a napindító mozgás után jöhet egy frissítő tusolás, majd a kiadós, nyugodt reggeli.

Ezt követően aztán irány a wellness! De ne egyből a vízbe vagy a szaunába menjetek. Teli hassal ugyanis nem ajánlott aktív fürdőzésbe, “izzadásba” kezdeni. Előbb relaxáljatok kicsit a pihenőtérben, majd a reggeli után másfél, két órával jöhet megint egy kis mozgás – úszás, vízi torna -, aztán kezdődhet a klasszikus wellness. Váltogasd a szaunázást, a pihenőteres feltöltődést és a termálvizes fürdőzést! Arra azonban ügyelj, hogy egy nap három körnél többet ne vállalj be. A gyógyvizes fürdőzés és szaunázás pedig alkalmanként ne tartson tovább 15-20 percnél.

Délután persze ne felejtsünk el bekapni valami könnyűt. A wellness is képes kivenni az erőt. De a pörköltet ettől függetlenül hagyd vacsorára! Wellness közben ugyanis nem ajánlott nehezet enni, a melegvizes fürdőzés és a zsíros étel nem jó párosítás. Ebéd után aztán olvasgass, relaxálj egyet a sószobában, és próbáld ki a Kneipp-medencét is! Majd miután az utolsó gyógyvizes fürdőzésen is túl vagy, hagyj a testednek, a szervezetednek időt a visszahűlésre. Csak ezután indulj vissza a szállodai szobába. Ezt követően jöhet egy kis kávézás a városban és egy kellemes séta a főtéren. Hat óra körül tanácsos vacsorázni. Ilyenkor ugyanis még a nehezebb étel is belefér. Ami után akár még egy jó bor vagy egy pohár sör is lecsúszhat. Persze ez utóbbi mással is helyettesíthető… Ha nem ettük túlságosan degeszre magunkat, a koccintás helyett akár egy levezető szaunázást is bevállalhatunk. Ezt egyébként azért is ajánljuk, mert a forró levegő kellőképpen ellazít majd ahhoz, hogy pihentető alvásban legyen részed. 

Te is szívesen átélnél egy ilyen wellness napot? Ha a válasz igen, ezek a sárvári hotelek tetszeni fognak. Klikk!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük