A Magyar Turisztikai Ügynökség számos ajánlást fogalmazott meg a turisztikai szolgáltatók és a vendéglátók számára. Olyan intézkedések bevezetését javasolják a nemrég megjelent COVID-19 kézikönyvükben, amiknek az alkalmazásával egészségügyi szempontból biztonságossá tehető a nyaralás, a fürdőzés. Közlésük szerint az ajánlások betartása segíthet a koronavírus-járvány újbóli fellendülésének megakadályozásában.

De mik ezek az intézkedések?

Mind a vendéglátó, mind a szálláshelyeken és egyéb szolgáltatásoknál fontos a rendszeres szellőztetés és a fertőtlenítő takarítás. A recepción, illetve a szolgáltatók bejáratánál fertőtlenítőszer kihelyezését ajánlják. Javaslat továbbá, hogy a vendégekkel érintkező munkatársak viseljenek arcmaszkot, de ha a vendég kéri, számára is lehetővé kell tenni a maszk viselését.

Az ajánlás szerint a szálláshelyeken célszerű lenne minimalizálni az adminisztrációt. Az MTÜ kontaktmentes check-int javasol. Ajánlja továbbá plexivédők kihelyezését a recepciós pultra. Azért pedig, hogy a várakozó vendégek ne kerüljenek közel egymáshoz, az egyes munkaállomásokat legalább 1,5 méter távolságra kellene elhelyezni. Az éttermek üzemeltetőinek azt javasolják, hogy korlátozzák az egyszerre étkezők számát. Az ügynökség szerint lehetőleg mérsékelni szükséges a büféétkeztetést. Az ételt és az italt lehetőleg pincér szolgálja fel. Így nem torlódnának fel sorok, és a vendégek is tudják tartani egymástól a távolságot. Ajánlás továbbá, hogy egy asztalnál maximum 4 felnőtt és 1 gyermek ülhetne, illetve az ételeket a konyhától az étkező asztalig letakarva kéne felszolgálni. Fontos újdonság lenne továbbá, hogy a hagyományos só-, bors- és cukorszórók helyett kis adagokban csomagolt fűszereket biztosítsanak majd a vendégeknek az asztalon. A takarítás során pedig a porszívó helyett gőztisztítót kellene előnyben részesíteni, ezenkívül az ózonos fertőtlenítést is javasolják. 

Mi vonatkozik a strandokra? 

Az MTÜ csak olyan medencék üzemeltetését javasolja, ahol felügyelni tudják azt, hogy a fürdőzők valóban tartják-e a másfél méteres távolságot. Ajánlás továbbá a pihenőágyak közötti távolság csökkentése. Valamint az eddig előírt, egy főre számított 8 négyzetméteres pihenő felületet 20 négyzetméterre növelnék a strandokon. És természetesen ehhez igazítanák az adott hely befogadóképességét is. A távolság megtartása természetesen csak a külön háztartásban élőkre vonatkozik, a családi fürdőzésekre nem. Ami pedig az egyéb wellness szolgáltatásokat illeti: a szauna, a pezsgőfürdő és a gőzkabin használatát egyelőre nem ajánlja a turisztikai ügynökség.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük