Nem mindig kínálkozik lehetőségünk arra, hogy több napot etöltsünk egy-egy wellness szállodában. Egy napra sokkal könnyebben szakítunk időt, viszont erről sokan lemondanak, mert nem tudják, hogy akár ennek is lehetnek jótékony hatásai. Nézzük meg, mire elég egy egy napos wellness!

Nyilván gyógyulásra nem. A gyógyvizes fürdőzés leginkább kúra formájában hatásos. Ettől függetlenül rövid idő után is érezhető a jótékony hatása.

A szervezet öngyógyító folyamatainak beindításban már egy nap is segíthet. De amiben különösen gyors eredmény érhető el, az az izomfeszülések oldása és a lazítás. Ez a tulajdonság az ásványi anyagok mellett leginkább a gyógyvíz hőmérsékletének köszönhető. Ami egyébként Sárváron 37 fok. Legalábbis a legmelegebb gyógyvízben.

Az egy napos wellness során azonban nem csak a gyógyvízben ülünk. Ha igazi feltöltődést szeretnénk, akkor mindenképpen szaunázzunk és masszázst is kérjünk.

Mindkét szolgáltatás főként az ellazulást szolgálja. Egy-egy alkalomtól persze ne várjunk hosszú távú eredményt, de abban biztosak lehetünk, hogy rövid távon enyhülni fognak a panaszaink.

Ilyenkor ősszel a szaunzás egyébként segít a szervezetnek felkészülni a téli megpróbáltatásokra, a masszázs pedig enyhíti az ilyenkor, ősszel gyakrabban jelentkező migrénes fejfájást. Ez utóbbira kimondott masszázstípust alkalmaznak.

Az egy napos wellness során a bőrünkkel is jót tehetünk. Ebben szintén a masszázsok segítenek. És persze a kádfürdők is. Rendkívül hatásos péládul a Kleopátra-fürdő. Amiről csak annyit: kisimít, erősít és megfiatalít.

Hasonlóan hatásosak a különféle pakolások is. A sárvári pakolás névre keresztelt szolgáltatás például lassítja bőrünk öregedési folyamatait, méregtelenítő hatása révén elősegíti a sejtek megújulását, fokozza anyagcseréjüket, erősíti a kötőszövetet. A peeling hatására felfrissül a bőr felső hámrétege, általa a bőr megújul. 

Az egy napos wellness tehát hasznos. Ha nincs időnk hosszabb lazításra, legalább havonta egyszer menjünk gyógyfürdőbe. És, ha tehetjük, kérjünk masszázst, és szaunázzunk is. De a pezsgőfürdős lazítást mindenképpen iktassuk be!

Kíváncsi vagy arra, hogy mindez mennyibe kerül Sárváron? Klikk!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük