Fontos kérdés, mégis kevesen foglalkoznak a témával. Gondolj csak bele: ha a szervezet szaunázás közben az emésztéssel van elfoglalva, más funkciókra nem marad elég energia.

Szóval nehéz ételt semmiképpen ne fogyassz! Lehetőleg olyan élelmiszert vegyél csak magadhoz, ami magas víztartalmú. Mivel az ember szaunázás során rengeteg folyadékot veszít, fontos az előzetes hidratálás.

Étkezni közvetlenül a  szaunázás előtt nem ajánlott. De ha mindenképpen fogyasztanál valami tartalmasabbat, akkor az evés és az izzadás között azért hagyj egy-két órát. De még így is kerüld az igazán nehéz fogásokat.

Az ivással persze nem kell ennyit várni. A folyadékbevitelre akár közvetlenül a szaunázás előtt is sort keríthetünk. Sőt, ez ajánlott is. Így a magas hő kiváltotta esetleges fejfájást is elkerülhetjük. 

Ha nehéz ételt ennél, azt inkább a szaunázás utánra hagyd!

Mi történik, ha tartalmasat fogyasztunk a szaunázás előtt?

A hőben fokozódó vérkeringés meggátolja az emésztést. Amitől akár hasi panaszok is jelentkezhet. De ennek a fordítottja is lehetséges. A szervezet az emésztésre koncentrál, így a test hűtésére nem marad energia. Vagyis kevésbé lesz eredményes a szaunázás… Ami még hagyján. Előfordulhat az is, hogy egészen kellemetlen élményünk lesz, nem tudunk kellően relaxálni. Ha teli a gyomor, egyszerűen nem esik jól a hőben történő lazítás.

Ha eddig erre nem figyeltél volna, ezután tervezd meg, hogy mikor és mit fogyasztasz a wellness alatt. Apróságnak tűnik, de sok múlik rajta. 

Egyébként a forró vízben való lazításra is hasonló érvényes, mint a szaunázásra. Ha tele a has, inkább kerüljük a termálvizes relaxálást. Várjunk minimum egy órát az étkezés után, és csak ezt követően menjünk a vízbe.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük