Ha tartósan 30 fok feletti a levegő hőmérséklete, a természetes állóvizeink is strandolásra alkalmasra melegszenek. De mi történik akkor, ha újra 27-28 fokok lesznek?

Mint tudjuk, a víz tovább tartja a hőt, így pár napig még akkor sem fogunk fázni, ha a kánikulához képest vakamivel enyhébb időben strandolunk. Viszont, ha tartóssá válik a 27-28 fok, akkor már nem lesz olyan kellemes természetes vízben fürdőzni. Ilyen hőmérséklet esetén már célszerű meggondolni, hogy hova megyünk strandolni. Merthogy azért a strandolásról nem kell lemondani. Az épített medencékben ugyanis a víz hőmérséklet álandó. Vagyis attól még, hogy kint enyhébb a levegő, a víz változatlanul kellemes. Így van ez Sárváron is. Itt például a strandmedence 22-25, a gyermek medence 24-28, a külső élménymedence 32-34 fokos – az egész szezonban. És még van ennél melegebb vizű is. A klasszikus, egész éven át üzemelő termál medence 34-36 fokos, ahogy a nyári, gyógyvizes Retro medence is. Vagyis, attól még, hogy nincs kánikula, strandolni lehet, csak azt kell meggondolni, hogy merre indulunk. Egyébként az épített fürdőhelyek azért is ideálisabbak mert egy zápor esetén sem kell szedelőszködni és hazaindulni. Ha rosszabb lenne az idő, fürdő belső élményérszében ugyanúgy lehet csobbanni. De milyen idő lesz augusztusban, lehet még a Balatonnál strandolni?

Az előrejelzések szerint lesz még kánikula – egy-két nap, de az átlaghőmérséklet nem lesz több 27-28 foknál. Úgyhogy ha biztosra mennénk, célszerűbb talán a mesterséges strandokat választani. Akár Sárvárt.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük