Ha rehabilitációs céllal indulunk wellness-szelni, a gyógyvizes lazítás mellé másfajta kikapcsolódási módokat is érdemes beiktatni a programba. Miket?

Az úszás például segíthet a mozgásszervekkel összefüggő panaszok enyhítésében. Legalábbis az elöregedésből adódó problémák esetén nyújthat megoldást. Mivel a vízben a testre nehezedő nyomás jóval kisebb, mint a szárazföldi aktivitás során, így fájdalommentesen megtehetjük az ízületek átmozgatását. De ugyanez a helyzet az aquafitness-szel is. A vízben végzett tornagyakorlatok segítenek a mozgásszervek merevségének mérséklésében.

Persze nem csak a víz képes a rehabilitációra. Az ízületeket körülvevő izmok, inak ellazítására a szauna is kiváló. 

És ha azt gondolnánk, hogy ízületi fájdalom esetén teljesen le kell mondani a szárazföldi aktivitásról…

Ha Sárváron wellness-szelsz, ne hagyd ki a nordic walking edzéseket se! Sétálj az arborétumban, a csónakázó tavaknál és a belvárosban is! Akár oktató vezetésével. De miért használjunk ehhez segédeszközként nordic walking botot? Mert így tehermentesíthető a csípő, ezáltal az ízületek átmozgatása is fájdalommentes lehet.

Hasonlóképpen az elektromos kerékpározáskor. Sárváron akár e-bike-okkal is bejárhatjuk a várost és a környéket. Rásegítéses hajtással úgy suhanhatunk, mint azok, akiknek nincs semmilyen ízületi panasza. Elektromos bicajjal haladva nem terhelődnek úgy a mozgásszervek, mintha hagyományos bringát hajtanánk.

Jól hangzik, igaz?

Elektromos kerékpárt a Tourinform Irodában tudsz bérelni. De ugyanitt kérhetsz olyan térképet is, aminek a segítségével követhetők a városi útvonalak. Köztük a legújabb szakasz, a Gyógyvarázs Kerékpárút.


Járd be Sárvár megújult kerékpáros útvonalait! Akár a város nevezetességeit néznéd meg, akár egy kis plusz aktivitással tennéd még nagyobb élménnyé a nyaralást, érdemes felfedezned a fürdőváros kerékpáros lehetőségeit. Érkezz Sárvárra a pároddal vagy a családdal, a kerékpározást ne hagyd ki a programból. És ne csak nyáron kerekezz! Mivel a fürdőváros minden évszakban más arcát mutatja, tavasszal, nyáron és ősszel is remek élmény itt a bicajozás. Amennyiben kedvet kaptál a kerékpározáshoz, de az útvonalakat illetően, a bicikli kölcsönzési lehetőségekkel kapcsolatban kérdésed lenne, érdeklődj Sárvár Tourinform Irodájában

Jó bringázást! Jó feltöltődést, kikapcsolódást!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük