Mielőtt lefoglalnánk a wellness hétvégét, tudatosítsuk magunkban, hogy mi a kikapcsolódás célja. Gyógyulnál vagy élményeket gyűjtenél? Nem mindegy. 

Ha például szeretnéd feltölteni a testedet és a lelkedet, akkor inkább wellness szállodát keress. Ebben az esetben egy viszonylag egyszerű szolgáltatásokat kínáló szálloda is jó választás lehet. Olyan, ahol alkalmunk nyílik arra, hogy levezessük a feszültséget. Mondjuk pezsgő- vagy gőzfürdőzéssel, szaunázással vagy masszázzsal. 

Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő

Ha ennél is többre vágynánk, már más típusú hotelek között kell nézelődni. Ha például méregtelenítenél, már szükség lesz szakértőre. Ami egyébként rendkívül hasznos dolog, ugyanis friss startot ad a testednek, megújítja az energia szintedet. Szóval ezekre is érdemes rákeresni, főleg ha tavasszal indulnánk wellnesselni.

Van, ahol az átlagnál nagyobb hangsúlyít kap a stressz kezelése.

Ha biztosra mennél és az általános stresszoldó módszereknél extrábbakat szeretnél, de nem tipikus gyógyszállóra vágysz, akkor olyan szállodát keress, ahol a holisztikus gyógyítás a fő irány. Vagyis lehetőség van aromaterápiát, ayurvédát, gyógynövényes kezeléseket és az alternatív masszázstechnikák is kipróbálni. 

Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő

Ha gyógyulnál, még megfontoltabban kell döntened

Amennyiben a konkrét cél a gyógyulás, egyértelmű, hogy olyan fürdőbe, szállodába kell menned, ahol fel is mérik az állapotodat, és a kezelésekre is adnak javaslatot. A kúrák pedig felügyelet mellett zajlanak. Ez nagyon lényeges.

Fontos: ha például ízületi problémáid vannak vagy műtét utáni regeneráló kezelésekre lenne szükséged, akkor térképezd fel azt is, hogy igénybe lehet-e venni TB által támogatott kezeléseket az adott gyógyfürdőben, szállodában – ez a költségek lefaragása miatt lényeges dolog.

Danubius Health Spa Resort Sárvár


Ahhoz tehát, hogy valóban az eredeti céljainkat szolgálja az utazás, nem árt körültekintőnek lenni a foglaláskor. Írjuk le, mi mit szeretnénk, és vessük össze az igényeinket a kínálattal. Így biztosan nem ér minket csalódás, és valóban élmény lesz a kikapcsolódás.


Akár wellnesselni jönnél, akár gyógyszállót keresel, Sárváron találsz megfelelő hotelt. Itt mutatjuk, hogy hol és milyen szolgáltatásokkal várnak.

Borítókép: Danubius Health Spa Resort Sárvár

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük