Gyakran hajlamosak vagyunk legyinteni arra, ha itt fáj vagy ott fáj. Pedig nem árt figyelmeztetésként kezelni a testünk jeleit, és foglalkozni azokkal. Érdekes, hogy nagyjából minden második ember küzd fizikai fájdalommal, a rohanó életvitel miatt viszont csak az emberek töredéke kezelteti az enyhébb panaszokat.

Addig, amíg bírjuk, inkább együtt élünk a fájdalommal, ahelyett, hogy megelőznénk a későbbi súlyosabb eseteket. Nem ritkaság, hogy 10-15 évig is küzdünk egy-egy enyhének tűnő zsibbadással, végtagfájdalommal vagy izom- és ízületi panaszokkal. A végén pedig már olyan betegség alakul ki, aminek sokkal komplikáltabb a gyógyítása. Nem ritka, hogy a hanyagság miatt jutunk el a mozgáskorlátozottságig. Pedig ha a tünetek jelentkezésekor kicsit visszaveszünk a munkából, és elmegyünk egy stresszűző lazításra, ez kisebb eséllyel fordul elő. A tudatosság területén sokat kell még tanulnunk nekünk, magyaroknak. Fontos, hogy felismerjük a mozgás fontosságát, azt, hogy kikapcsolás nélkül, folyamatos stressz alatt megbetegszünk. De hasonló érvényes az érkezésre is. Ha nem azt adjuk a szervezetnek, amire szüksége van, az előbb-utóbb problémát okoz. És a biológiai óra is gyorsabban jár. Nem beszélve arról, hogy minél többet halogatjuk a tünetek kezelését, az idő múlásával növekszik a regenerálódási idő is. A folyamat vége pedig a krónikus betegség. Ezt ne várd meg!

Vagyis attól még, hogy nincs kibírhatatlan panaszod, nyugodtan kérj gyógymasszázst. Vagy lazíts gyógyvízben.  És nem csak akkor kell elkezdeni sportolni sem, ha már komoly a baj. Plusz a stresszkezelő szolgáltatásokat is inkább megelőzéshez kérjük. Vagyis ne akkor menjünk lazítani, ha már nem bírjuk a hétköznapokat, hanem tudatosan előzzük meg a feszült helyzeteket.

Mindezekhez kiváló helyszín lehet Sárvár. Ha eljönnél egy kicsit lazítani, tippeket itt találsz.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük