Mindannyiunknak van egy bizonyos mennyiségű energiája, amit a különböző dolgokra tudunk fordítani, legyen az fizikai, érzelmi vagy mentális. Ha nem töltjük fel ezeket a telepeket, akkor egy idő után bizony kimerülnek, éppen ezért időt kell találnunk a nyaralásra, a kikapcsolódásra.

Az, hogy egy országban mennyire veszik “komolyan” a szabadságra szánt napok igénybevételét, az meglehetősen eltérő. Amerikában például a munkavállalók rengeteg szabadságot hagynak bent évente, ami lehet, hogy rövid távon ugyan jobb a munkáltatónak, de hosszú távon már biztosan nem profitál belőle.

Sokan egyébként azért hagyják ki a nyaralást, mert attól tartanak, hogy a távol töltött napok alatt valami fontos dologról maradnak majd le. Esetleg attól félnek, hogy a főnökük majd rájön, hogy bizony ők sem nélkülözhetetlenek a cég számára. Pedig hosszú távon nem bölcs döntés pihenés nélkül robotolni a munka világában.

De vegyük csak sorra, milyen előnyei vannak a nyaralásnak, vagyis a rendszeres kizökkenésnek, a pihenésnek.

Pozitív hatást gyakorol a keringésünkre.

Egy nagyobb Framingham Heart-tanulmány azt találta, hogy azok a férfiak, akik rendszeresen kihagyják a nyaralás, 32 százalékkal esélyesebbek egy szívroham általi halálra.

Az alvásunkra is kedvezőleg hat.

Az alvási mintáink fejleszthetőek a vakáció alatt. Ilyenkor hagyhatjuk, hogy a testünk felvegye a természetes ritmusát, mivel nem kell az ébresztőórára figyelnünk, és rengeteg időnk van, amit a pihenésre fordíthatunk.

A reakcióidőnk is javulhat általa.

Az agyunk elképesztően sokat dolgozik, hogy találjon valami egyensúlyt a sok teendő, a telefonbeszélgetések és az aggodalmak között. Nyaraláskor ez mind letisztul, és összhangba kerül a fejünkben.

Megállapították azt is, hogy a nyaralás és a munkahelyünk iránti lojalitás közt szoros kapcsolat van. Azok a munkavállalók, akik rendszeresen felhasználják a szabadságra szánt napjaikat, hűségesebbek a munkáltatójukkal szemben, és kevésbé valószínű, hogy elhagyják a munkahelyüket. Azt pedig a vezetők is elismerik, hogy a boldog és elégedett munkavállaló az egyik legjövedelmezőbb befektetés egy szervezet számára.

Egy-egy vakációval visszaállíthatjuk, újraindíthatjuk a szervezetünk „operációs rendszerét”, amit energetizálunk is egyben, és megóvjuk a kiégéstől.

Az Ernst & Young tanulmányából kiderül, hogy minden nyaralással töltött 10. óra után 8 százalékkal javul a produktivitás, ami szintén kedvező hír a vezetőség számára.

De hogy mennyi ideig tartson egy-egy vakáció?

Ez meglehetősen egyénfüggő. Valakivel már egy három-négy napos minivakáció is csodákra képes, míg másokat egy-egy hosszabb, néhány hetes távollét tud csak igazán kikapcsolni. A lényeg, hogy éljünk a szabadság adta lehetőséggel, mert hosszú távon a munkavállaló és a munkáltató is csak profitálhat belőle.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük