Nyaralás és fotózás mindig is kéz a kézben járó fogalmak voltak. Nyaranta ki ne botolna úton-útfélen fényképezőgéppel a nyakukban – vagy a kezükben egy okostelefonnal – sétálgató turisták hadába? De vajon jól tesszük, hogy mindent meg szeretnénk örökíteni a nyaralás alatt?

Az utazásaink során számos olyan szituáció adódik, amelyről azt gondoljuk, ezeket úgy, ahogy van, szeretnénk átmenteni, megőrizni az utókor számára – és természetesen saját magunk számára is, ha esetleg elfogna minket a nosztalgia.

Ez amolyan elemi vágynak tűnik a 21. században. Egy-egy ínycsiklandó ételkülönlegesség, egy gyönyörű naplemente vagy egy festői szépségű óvárosi rész, és máris “kattog” a kezünkben a masina.

Azonban joggal tehetjük fel a kérdést: biztosak vagyunk abban, hogy ez az egyetlen út az emlékeink konzerválására?

A közösségi média térhódításával ez a jelenség még inkább elbillenni látszik. Ma már nem csak magunknak, esetleg a közeli hozzátartozóinknak, a barátainknak készítjük a képeket, hanem teljesen ismeretleneknek is.

De jó-e, ha egyfolytában fotózunk a pihenés alatt? Mi úgy gondoljuk, hogy nem. Mint oly sok esetben, most is az arany középút lehet a legjobb megoldás.

Persze drasztikus lehet egyetlen fotót sem készíteni a pihenés alatt, azonban az is szélsőséges, ha a tökéletes fotó kedvéért nem éljük meg a pillanatot.

Legyünk bárhol, a strandon vagy egy étteremben, ha mindig azzal vagyunk elfoglalva, hogy a lehető legjobb fotó készítsük, akkor pont a lényegről maradunk le. Érthető, hogy ezeket az emlékeket jól el akarod tárolni későbbre, de ha a legkedvezőbb szög megtalálása helyett magára az élményre fókuszálsz, akkor az SD kártya helyett ezt kiválóan megteszi a te saját belső memóriád is.

Nem beszélve arról, hogy a mai technikának köszönhetően akár hamis érzetet is nyújthatnak ezek a képek, hiszen a különböző szűrők alkalmazásával egy borongós tengerparti fotóra is szikrázó napsütést varázsolhatunk. Évek múlva aztán, amikor visszatekintünk a képre, vajon emlékezni fogunk-e erre az apró kis változtatásra?

Ne engedd tehát, hogy egy fotó elrontsa a pillanatot, igyekezz mindig jól érezni magadat, és tudatosan jelen lenni a pillanatban.

Okostelefonunkkal már mindenhol egyszerűen tudunk fényképezni, s azt egyből meg is osztani a többiekkel, de figyeljünk arra, hogy ez semmiképpen se legyen kényszeres.

Hogy őrült ötlet-e vagy sem, azt mindenki döntse el maga. Annyi biztos, hogy hamarosan itt a nyár, pakolhatjuk a bőröndöket, innentől viszont már csak rajtad áll, kipróbálod-e, milyen lehet egy kameramentes vakáció.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük