Ősszel valamiért jobban vágyunk a stresszűző programokra. Főleg az évszak elején. És ez az igény még azoknál is felmerül, akik egyébként kevésbé szorongó típusúak. Ebben az évszakban ugyanis gyakran még olyan dolgokon is képesek vagyunk aggódni, amikre nyáron simán legyintettük. Jellemző továbbá az őszre, hogy hamar idegessé válunk, nyugtalanok vagyunk. Aminek következtében romlik az alvás minősége és csökken a teljesítőképességünk is. 

De miért van mindez?

A nyári nyugalom, a kényelem és a hosszú szabadság után kénytelenek vagyunk mozgalmasabb életmódra váltani. Ez pedig stresszt szül. Ami valamelyest természetes dolog, mégsem szabad félvállról venni. 

Hiszen, ha nem teszünk ellene, könnyen súlyosbodhat a helyzet. Valószínű egyébként, hogy nem véletlenül mennek sokan az ősszel wellness hétvégére, és ilyenkor nem véletlenül nő meg jelentősen a természetjárók száma is. Persze tudjuk, hogy nem ez az egyetlen ok, de a trendhez nagy valószínűséggel az évszakok váltása miatt kialakult stressz is hozzájárul. 

Mike Dow, a téma szakértője szerint az őszi feszültebb napok kialakulásában nem csak a nyári lazaság utáni váltásnak, hanem a rövidülő nappaloknak, a kevesebb testmozgásnak és a megnövekedett munkamennyiségnek is nagy szerepe van. No, meg annak, hogy kevesebbet járunk társaságba.

Mindezek tükrében a megoldás képlete sem olyan bonyolult. Ősszel is ki kell mozdulni, a lehető legtöbbet kell a szabadban tartózkodni. Illetve áldozni kell különféle direkt stresszűző szolgáltatások igénybevételére. Menjünk minél többet ősszel wellness-szelni, gyógyfürdőzni!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük