Amikor fürdőzni megyünk, ritkán gondolunk arra, hogy mennyi kezelést vehetünk igénybe plusz díj fizetése nélkül. Pedig ha ezekkel tudatosan terveznénk, a feltöltődés is sokkal hatásosabb lenne. Mi most öt ilyen szolgáltatást gyűjtöttünk ki a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő kínálatából.

Az első, amit talán nem kell senkinek se bemutatni, az a klasszikus gyógyfürdőzés. A vízben történő tudatos relaxálás az egyik leghatásosabb módja a stresszűzésnek. A hő ugyanis ellazítja az izmokat, lassítja a szívverést, nem mellesleg a bőrön keresztül jótékony ásványi anyagok szívódnak fel. De hasonló történik a víz gőzének belégzésekor is. Erre már kevesebben gondolnak, pedig a víz összetevői nem csak a bőrön keresztül szívódhatnak fel, hanem belélegezve a víz gőzén keresztül is. Amit Sárvár esetében fontos kiemelni, hiszen itt magas a víz sótartalma, így a tüdő tisztulását, ellenállóságát is elősegíthetjük. 

De ott vannak a víz alatti buzgárok is. A derék, a láb masszírozásában nagy segítségünkre lehetnek. Vagy ha a nyakunk az, ami egy kis plusz “nyomkodást” igényel, számoljunk a nyakzuhannyal. A víz hője által ellazított izmokat ezzel a módszerrel nagyon jól át tudjuk mozgatni. Ezt pedig azért fontos hangsúlyozni, mert a mindennapi stressz miatt gyakran válnak merevvé a nyak körüli izmok. Ami akár még kellemetlen fejfájást is kiválthat… Ha nem kezeljük a problémát, újra és újra ki fog újulni. És ha már víz és masszázs, a pezsgőfürdő nyújtotta élményt és gyógyító hatást se feledjük. Az apró buborékok, illetve az olykor erőteljesen masszírozó hullámok a talpunktól a fejünk búbjáig átmozgatnak.

Végül ne feledjük az aquafitness programokat! Sárváron számos ilyen foglalkozás ingyenes. Amit még az ízületi problémákkal küzdőknek is ajánlunk, ugyanis a vízben gyakorlatilag súlytalanok vagyunk, a mozgásszervekre sem nehezedik nyomás. Vagyis a gyengébb ízületeket is erősíthetjük, átmozgathatjuk. Persze a vízben végezhető közös tornát nem csak azoknak ajánljuk, akiknek valamilyen mozgásszervi panaszuk van. A foglalkozás közösségi élménynek is kiváló. Sárváron legalábbis remek hangulat kerekedik ilyenkor (is).

Szóval, ha legközelebb fürdőzni mész, tervezd meg tudatosan, hogy melyik ingyenes gyógyfürdős szolgáltatást mikor és mire használod. Így még hatékonyabbá teheted a feltöltődést. Irány Sárvár!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük