Ha wellness-szelni megyünk, többnyire a vizes élményeket részesítjük előnyben, a szaunázás sajnos a legtöbbeknél szóba se kerül. Pedig rengeteg érv szól mellette. Ilyenkor ősszel különösen ajánlatos “izzadni” egyet.

Az első érv a sok közül maga a szaunázás hangulat nyújtotta élmény. Egy finn szaunában való lazítás kivételes érzés. Ahogy az azt követő relaxálás is… Amire egyébként gyakran egészen kivételes helyen van lehetőség. 

Aztán ott van érvként a kinti, hűvös időjárás miatt kialakult meleg iránti vágy. Ősszel azért már egészen hideg tud lenni. Így a testet-lelket felmelegítő szolgáltatásra is az átlagnál jobban vágyunk. Nem véletlenül megyünk ilyenkor többet termálfürdőbe, és az sem véletlen, ha a szaunázásra is többet gondolunk. 

Fontos érv, hogy ilyenkor ősszel már elindul a szauna szezon. Ami egyben azt is jelenti, hogy a fürdőkben, nagyobb szállodákban a szeánszok is rendszeresek. És ezzel azért érdemes számolni mert egy szaunamester által “levezényel” szauna szeánsz egészen más élményt nyújt, mint egy szimpla izzadás. Természetesen jó értelemben…

Ne feledjük továbbá, hogy a szaunázás immunerősítő hatású. A hő az izzadás révén segít megszabadulni a bennünk lévő méreganyagoktól, ezáltal tehermentesíti a szervezetet, vagyis ellenállóbb lesz az egyes megbetegedésekkel szemben. 

Végül: ősszel általában nehezebben vesszük a hétköznapi megpróbáltatásokat. Vagyis olykor feszültebbek vagyunk az átlagosnál. A szaunázás ennek leküzdésében is segít. A hő ugyanis nem csak az izmokat, hanem az elmét is segít kicsi ellazítani. Akár már egy-egy alkalom is segíthet.

Hogy döntöttél? Legközelebb már te is szaunázol a wellness alatt? Ha Sárvárra jössz lazítani és kíváncsi vagy arra, mennyivel kerül többe egy szaunázós jegy, és milyen szeánszokat tartanak hétvégente, kattints ide!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!