Gyerek(ek) nélkül nyaralni menni? Ha egy fiatal szülőpáros meghallja ezt, több mint valószínű, hogy hirtelen felcsillan a szemük, aztán ugyanolyan gyorsan el is fogja őket a lelkiismeret-furdalás. Mert mégis micsoda dolog a csemetéket hátrahagyva kikapcsolódni egy kis időre?

A legtöbb szülő úgy éli meg, mintha ez egyfajta luxus lenne, nem pedig egy olyan természetes igény, ami igenis szükséges a kiegyensúlyozott, boldog élethez. Szülőnek lenni 24 órás elfoglaltságot jelent, amiből az időnkénti kiszakadást ezek, a néhány külön töltött napok jelenthetik az anya és az apa számára.

Természetesen nem azt mondjuk, hogy az újszülött vagy csecsemőkorú babánkat nyugodt szívvel hagyjunk otthon, de két-három éves kortól felfelé, amikor már a nagyszülőkkel, a közeli hozzátartozókkal is kiválóan el tudnak tölteni néhány napot, egészen nyugodtan és bűntudat nélkül utazzunk csak el néhány napra kettesben a párunkkal.       

Ha pedig az elhatározás megtörtént, egy hosszú hétvégére könnyedén megoldható a felügyelet is, illetve talán ti is találtok olyan partnereket, barátokat, akik ennyi időre szívesen elutaznak veletek. 

  •  Merthogy nekünk, szülőknek is nagyon fontos a felnőttek társaságában töltött idő. Ki kell tudni néha szakadni a gyermekes létből, hogy olyan dolgokról is el tudjunk beszélgetni, amikre a hétköznapokban idő és társaság hiányában nincs lehetőség.
    A szülők gyakran nem veszik észre, hogy a napi beszélgetéseik nagy része a gyerekekkel zajlik. Házaspárok számára a gyerekmentes vakáció esélyt jelenthet arra, hogy egymással is beszélgessenek. Ráadásul ezek a beszélgetések nem a napok megtervezéséről szólnak, azaz, hogy ki megy a gyerekért, ki intézi a napi bevásárlást, és folytathatnánk.

Ilyenkor egy sokkal tartalmasabb kommunikációra nyílik lehetőség, ami erősíti a kapcsolatot is, ahogy az ilyenkor szerzett közös élmények is ezt teszik.

  • Érv az is, hogy időnként újra kell töltődni. Kétség sem férhet hozzá, hogy egy szülő számára nincs fontosabb a gyerekénél, de egy idő után természetes, hogy elfáradsz és kimerülsz a mindennapi teendőkben. Ráadásul a legtöbb dolgot a gyermekedért csinálod, így a te saját, belső igényeid háttérbe vannak szorítva.
  • És ezzel meg is érkeztünk a következő érvhez: az ilyen hosszú hétvége csak a te igényeidről szól. Nem beszélve arról, hogy a vakáció alatt végre rólad is gondoskodik valaki, ezt pedig újfent, mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül élvezd csak ki maximálisan.  
  • De ne feledjük azt, se, hogy a gyermekedtől való távollét neki éppoly hasznos, mint neked. Megtanulja, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nem vagy közvetlenül mellette.
  • Végezetül pedig jöjjön egy nagyon fontos ok: egy gyerek nélküli hosszú hétvége emlékeztet arra, hogy ki is vagy valójában a szülőségen kívül. Mert nem csak apa és anya vagyunk, hanem ezen kívül még sok más szerep van az életünkben. Úgy, mint például a házastársi, és ezek az alkalmak kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy ápoljuk picit ezeket az énjeinket is.  

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük