Ahogy egy korábbi bejegyzésünkben olvashattátok, elterveztem, hogy részt veszek a 18. Sárvár-Fürdő félmaratonon. Így is lett. Több, mint száz futótárssal együtt teljesítettük a távot.

A szeles időjárás ellenére sokan összejöttünk a sárvári wellnessfürdő parkolójában. Innen indult ugyanis a népes mezőny. Egy kis „városnézés” után a Rába-hídon futottunk keresztül egészen Sótonyig, majd vissza. A cél a fürdő parkolója volt.

Az eredményt nézve közepesen elégedett vagyok. Igaz, az 1 óra 50 perc körüli idő átlagos teljesítménynek számít. De azért van még min javítani. Csak viszonyításként: az idei első sárvári félmaraton győztese 1 óra 11 perc alatt ért célba. Ő Németh Gábor vonyarcvashegyi versenyző. A hölgyek közül Németh Lilla Bagodról lett az első 1 óra 31 perccel. Elismerés nekik a teljesítményért, ahogy valamennyi futótársnak. Hiszen már az is becsülendő, ha valaki egyáltalán megpróbálja.

De nem csak a félmaratonon indultak versenyzők. Két és öt kilométeres távon is sokan mérettették meg magukat egyéniben. Mások pedig váltóban, csapatban teljesítették a 21 kilométeres távot.

Egy kellemes élmény

Jó érzés, hogy ilyenkor összetartanak a futótársak. Aki épp fárad, azt bíztatják, segítik. Nálam is volt egy holtpont, nagyjából 18 kilométernél, amikor egy futótárs érkezett mellém, aki néhány bíztató szóval próbált erőt önteni belém. Lelkesítően hatottak a szavai: már csak „három kili”, azaz kilométer, úgyhogy húzzak bele és menjek. Ez tényleg erőt adott és kicsit felvéve az ő ritmusát, át tudtam lendülni a holtponton. Szóval, aki csak teheti, induljon hasonló versenyeken. Jó élmény. Akár itt Sárváron, hiszen a városban évente több alkalommal is rendeznek hasonlót. Hajrá!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük