Ha szabadságról van szó, akkor mindenkinek más ugrik be elsőre. Vannak, akik a hosszabb, minimum két hetes vakációra esküsznek, míg mások szívesebben mennek rövidebb időszakokra pihenni, de arra többször is az éven belül.

Hazánkban alap a fizetett szabadság, s ha szerencsénk van, ki is tudjuk venni akkor, amikor nekünk az a legideálisabb.

Ettől függetlenül sok szabadság veszik el szerte a világon. Egy Amerikában készült GlassDoor felmérés alapján ez főként amiatt van, mert az emberek félnek, hogy elveszítik az állásukat, ha szabadságra mennek.

Mindez persze hosszú távon sem a munkavállalónak, sem a munkáltatónak nem tesz jót. A leterhelt, fáradt munkás, ha nem tudja kipihenni magát, ha nincs honnan töltődnie, egy idő után belefásul a mindennapokba, ami könnyen kiégéshez, majd sok esetben a munkavállaló elvesztéséhez vezet.

S akkor arról még nem is beszéltünk, hogy köszönhetően az internetnek ma már az is elvárás, hogy otthon is elérhetőek legyünk. De minél többet dolgozunk, pihenés hiányában annál stresszesebbek leszünk.

Így mindenki közös érdeke, hogy a megjáró szabadságot igénybe is tudják venni a munkavállalók.

Persze szabadság ide vagy oda, nem is igazán gondolunk bele, hogy bizony maga a vakáció megszervezése is milyen stresszes időszak tud lenni. Mindent el kell előtte rendezni, az odautazástól az ott tartózkodásig, valamint a munkahelyünkön is meg kell szervezni a helyettesítést, egyszóval mire odáig jutunk, hogy ténylegesen ott vagyunk és csak a semmittevésé a főszerep, bizony számos akadályon kell átverekedni magunkat.

És akkor még a költségvetés részéről nem is beszéltünk.

De mit tehetünk olyan esetekben, amikor nagyon is szükségünk lenne rá, de valami oknál fogva mégsem tudunk egyszerre több napot kivenni?

Mi tudjuk a megoldást: csinálj mikrovakációt! Mondjuk vegyél  ki egy pénteket, ilyenkor már amúgy sem történnek fontos dolgok, általában azokkal mindenki megvárja már a hétfőt.

Ezt a napot szánjuk magunkra, ne tervezzünk be semmi fontosat, a lazításé legyen a főszerep.

S ha ez bejön, márpedig miért ne jönne, csináld meg ugyanezt többször is! Az is jó ötlet, ha összekötöd a nemzeti- és egyéb munkaszüneti napokkal, így még jobban meghosszabbíthatod vele a hétvégét.

A vakáció ezen formája is kitűnően működhet, mivel ugyanúgy ki tud zökkenteni minket a hétköznapokból, mint akár egy hosszabb nyaralás. Nem beszélve arról, hogy ha több rövidebb vakációra megyünk, úgy kevesebb idő telik el egy-egy utazás közt, így mindig lesz mit várni a dolgos hétköznapokban.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük