Forró termálvízben fürdőzni remek dolog. De azért a wellness élmény akkor lehet igazán teljes, ha a vízben való elmerüléshez egy kis szaunázás is párosul. Miért mondjuk ezt?

Mert a szauna egy olyan közeg, ahol minden feszültség elillan. És nem csak azért mert a hő ellazít, hanem mert a hely melegsége, annak hangulata megnyugtat. Akárcsak a szaunákhoz kapcsoló pihenőtéré. A szaunázás ugyanis nem csak az izzadásról szól. Az élmény része a felkészülés, a hűtőfürdő és a pihenőtérben való csendes relaxálás is.

A sárvári Spirit Hotel szauna pihenőtere
A sárvári Spirit Hotel szauna pihenőtere

Nem kizárólag a hangulat az, ami miatt ősszel érdemes szaunázni

A hűvösebb időjárás miatt egyre nő a vágy bennünk a melegségre. Ennek a belső igénynek a kielégítésére pedig kiváló alkalmat nyújt egy szaunázás. Egy olyan 20 perc, amikor nincs külvilág csak a testet lelket felmelegítő hő.

Aztán ne feledjük, hogy az ősz általában egy stresszesebb időszak. Az iskolakezdés, a nyár utáni munkába való visszarázódás a legtöbbeknál feszültséggel jár. De a borongós idő sem javít sokat a hangulaton. Szóval nem meglepő ha olyan időtöltésre vágyunk ilyenkor, ami segít kizökkenni a hétköznapokból… A szaunázás pedig ilyen élményt nyújt. A hő ellazít, a feszültség fizikailag és mentálisan is elillan. Arról nem is beszélve, hogy a problémáinkra is objektívebben látunk egy kiadós szaunázás után.

Szauna szeánsz a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben
Szauna szeánsz a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben

És ha már élmény. A szaunázás nem feltétlenül csak a hőben való csendes üldögélésről szól. Ősszel már elkezdődnek a szauna szeánszok. Amik azért egy szimpla izzadáshoz képest egészen egyedülálló élményt ígérnek. 

Ugyanakkor a szaunázás feszültségen kívül egyes betegségeket is képes elűzni. Az izzadással távoznak a felesleges méreganyagok, ezzel tehermentesül a szervezet, ellenállóbb lesz az immunrendszer. De a hő a szívet is edzi. Vagyis a szaunázás valamelyest a fittséghez is hozzájárul. Amira ősszel is szükség van. Általában ugyanis ebben az időszakban kevesebbet mozgunk.  

A szauna hője kívül-belül felmelegít

Szóval ha ősz, akkor szaunázás. Ha az egészséged engedi, feltétlenül iktass be két gyógyfürdőzés közé egy-egy izzadást. Az élmény szinte garantál. Főleg, ha minderre Sárváron kerítesz sort.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük