Mikor mennél máskor a sószobás kezelésre, mint a tél végi megfázós időszakban? És nem csak akkor érdemes élni a lehetőséggel, ha már náthásak vagyunk vagy köhögünk, hanem a megelőzésben is segít a sós levegő. Akár egy alkalom is.

Ha úgy érezzük, hogy valami nem stimmel a légutakkal, érdemes adni egy esélyt a sószobás kezelésnek is. A sós levegő ugyanis képes elpusztítani a légzőszervekben megtelepedő baktériumokat. Gyakorlatilag pár nagy levegőt véve megtisztul a tüdő – persze kis túlzással.

A sós levegőt egyébként már az 1800-as évektől használják egészségügyi célra. Akkor figyelték meg ugyanis azt, hogy a sóbányában dolgozó munkásoknál alig fordul elő légzőszervi megbetegedés. Erről sokáig nem is nagyon tudtunk, aztán pár éve jött egy hullám, és a wellness hotelek, fürdők is elkezdték kialakítani a saját sószobájukat. Így ma már sokkal könnyebben alkalmazhatjuk magunkon ezt a terápiát is, mint pár éve, amikor csak orvos írta fel.

Nátha, allergia, asztma és arcüreg gyulladás esetén is segít (kiegészítő kezelésként) a sós levegő.

A sószobás kezelés télen és nyáron is hasznos lehet. Az előbbi időszakban a meghűléses panaszok enyhítésére alkalmazhatjuk, míg az utóbbiban a pollenek elleni küzdelem során.

Egy sószobás terápia egyébként nem igényel nagy aktivitást. Csak annyit kell tennünk, hogy üldögélünk a sós levegőben és nagy levegőket veszünk. Ezzel el is indul a légutak stimulációja, ami beindítja a szervezetben a védekező reakciót. Ezáltal oldódik a nyák, megszűnik a gyulladás és erősödik az immunrendszer.

Tehát ha Te is légúti panaszoktól szenvedsz, irány a sószoba! De akkor is tanácsos évente párszor így kúrálni magunkat, ha nincs semmi bajunk. Ugyanis a megelőzésben is nagy szerepe van a sós levegőnek. Amellett, hogy oldja a stresszt is.

Ha Sárváron jársz, akár a fürdő sószobájában (képen) is lazíthatsz. De több szálloda is rendelkezik saját helyiséggel. Mutatjuk, melyek ezek.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük