Elgondolkodtál már azon, vajon miért van az, hogy a legtöbb családi nyaralás nem úgy sikerül, ahogy azt eredetileg elképzeltük?

Hosszú hónapokat, heteket készülünk rá, tervezgetünk, hangoljuk a lelkünket arra, hogy ebben a rövidke kis időben mennyire fel fogunk majd töltődni, aztán hazaérve mégis azt érezzük, hogy bizony ránk férne egy kiadós pihenés.

Jó tisztában lenni azzal, hogy egy sikeres családi nyaralás alapja a megfelelő tervezés. Természetesen azt nem láthatjuk előre, hogy mi megy majd tönkre, vagy az időjárásra sem tudunk hatást gyakorolni, de azt megjósolhatjuk, hogy adott esetben bekövetkezhet valami probléma. S ha az ilyen eshetőségekre van B tervünk, akkor mindjárt könnyebben vesszük majd az akadályokat.

De nézzük csak meg, milyen egyéb hasznos tippel tehetjük jobbá a közelgő vakációt!

Csináljunk egy családi nyaralásos, pakolási listát

Vezess fel erre a papírra minden olyat, amit nagy valószínűséggel elfelejtenél nélküle. Ilyen lehet a gyerek kedvenc játéka, de az allergia gyógyszer is. Szerepeljenek rajt a kötelező iratok, mint például az igazolványok és útlevelek is. Legyen tehát egy listád, amin mindent le tudsz ellenőrizni.

Pakoljatok be együtt

Legyen ez egy közös program a családdal. Nagyban segíti a ráhangolódást, ha az utazás előtt együtt pakoljátok be a bőröndöket. Első hallásra, nem tűnik egy eget rengető programnak, de meglátod, jó kis pár óra kerekedhet belőle.

Induljatok korán

Kevesebb a stressz, ha korábban indultok. Általában az indulás az, ahol könnyen félre tudnak csúszni a dolgok, és dőlnek össze, mint a dominó. A reggeli kapkodás és stressz senki idegrendszerének nem tesz jót, próbáljátok hát elkerülni azt, és mindenhova időben megérkezni.

Reális elvárásaid legyenek a gyerekekkel kapcsolatban

A gyerekek másként látják a világot, mint a felnőttek, épp ezért ne is kezeld őket akként. Tartsd szem előtt, hogy más a ritmusuk, más dolgok érdeklik őket, mint minket, és bizony, ha kiegyensúlyozott nyaralást szeretnénk, akkor az ő igényeiket is számításba kell venni a napok megtervezésekor.

Ne tervezz túl

És ha már tervezés, akkor muszáj beszélni arról is, hogy a túltervezés lehet a nyaralás egyik legnagyobb buktatója. Nem kell, hogy minden egyes óra be legyen táblázva, hidd el, semmiről sem maradsz le, sőt. A kevesebb néha több elvét kövesd, így nem érzed majd azt, hogy egy nagy rohanásból állt a pihenésre szánt néhány nap.

Ráadásul azt is tartsd szem előtt, hogy mindenki igényli az egyedüllétet is. Hagyd, hogy mindenkinek legyen ideje a számára fontos dolgokra, és eközben természetesen a saját igényeidről se feledkezz meg.

Mindig tájékoztasd a gyerekeket a következő napi tervekről

Fontos, hogy az ilyen szituációkban is teljes értékű családtagként kezeld őket is. Meglátod, ettől ők is jobban fogják érezni magukat.

Legyen vészterved

Ez egy nagyon fontos része a nyaralás tervezésének. Murphy ilyenkor is dolgozik, így számtalan olyan esemény történhet, amire ha nem vagyunk felkészülve, az bizony megakaszthatja a fogaskerekeket nyaralás alatt.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük