A magyarok több mint fele készül utazásra a koronavírus-járvány lecsengését követően. A Magyar Turisztikai Ügynökség felmérés szerint: amint újra útra lehet kelni, már foglaljuk is a szállást. Persze csak az olyanokat, ahol a korábbinál jóval nagyobb az egészségügyi biztonság.

A szakértők szerint ugyanis az idén biztosan nem az élménykeresés, hanem a biztonság lesz a legfőbb szempont az úticél kiválasztásakor. A Századvég felmérésének eredményei is ezt támasztják alá: a válaszadók 50 százaléka most inkább az egészségügyi biztonságot nézi. 

Ahogy a VG.hu is – szakértői észrevételekre hivatkozva – írja: a szállodáknak gondoskodniuk kell a megfelelő higiéniai körülményekről, kézfertőtlenítők kihelyezéséről, illetve arról is, hogy a személyzet tagjai viseljenek maszkot, így a vendégek biztonságban érezhetik magukat.

Ami pedig a vendéglátást illeti…

Az új, lazító intézkedéseknek megfelelően az éttermeknél egymástól két-három méter távolságra helyezik majd el az asztalokat. A strandokon pedig – olasz mintára – körbekerítik a nyugágyak környékét, így érik majd el, hogy viszonylag elfogadható személyes tere legyen a vendégeknek. 

A végére pedig még egy fontos információ: a napokban kihirdetett szabályok már lehetővé teszik, hogy május 1-jével a strandok újra kinyissanak. Vagyis nagyon úgy fest, hogy a nyár nem marad el. Igaz, kicsit más lesz, mint korábban, de legalább mehetünk újra kikapcsolódni. 

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük