A Booking.com kutatásából érdekes dolgok derülnek ki az utazókról és azok szokásairól.

A rekord sebességű technológiai fejlődés jelentős mértékben átformálta az utazási szokásainkat, így pár kattintással ma már gyakorlatilag minden és minden úticél elérhetővé vált.

Noha ezzel az utazók nagy része tisztában van, és többet is utazunk, mint előtte, 63 százalékuk mégis úgy gondolja, hogy egy-egy utazásból valahogy mégsem sikerül kihozni a maximumot. Kiderült, hogy általában az adott nyelvtudás hiánya és a szorongás a legfőbb akadály. Ennek ellenére a legtöbben próbálják leküzdeni a bennük lévő félelmeket, és úgy tekinteni az utazásra, mint a komfortzónájuk elhagyásra.

A felmérésben 22 ezer 500 utazót kérdeztek meg globálisan azért, hogy rávilágítsanak azokra az aggodalmakra és belső félelmekre, amik megakadályoznak minket a nyaralásunk felhőtlen élvezésében.

A kutatásból az is kiderül, hogy az utazók 20 százaléka sohasem érezte a határtalan és felszabadult vakációt, 10 százalékuk pedig csak egyetlen utazás alkalmával élte át azt.

Mindezek ellenére az utazók 44 százaléka mégis azt akarja, hogy ne legyenek korlátok a nyaralás alatt, valamint 78 százalékuk a legtöbbet akarja kihozni vakációjából.

Kiderült, hogy a felmérésben részt vevők közel kétharmada, azaz 62 százaléka akar új kultúrát megismerni, 51 százalék helyi ízeket kóstolni, 33 százalék pedig új emberekkel szeretne ismerkedni. Ezekből az adatokból is az látszik, hogy sokak esetében még mindig ott a korlát.

A legnagyobb félelem az, hogy a helyi nyelvismeret nélkül majd nem fognak tudni tájékozódni és kommunikálni. Úgy hiszik, hogy nyelv nélkül nehezebben találnak helyben szállást, vagy olyan szituációba kerülhetnek, amiből nem tudnak könnyedén kijönni. Számukra a legnagyobb segítséget a technológia, azaz az okostelefonok jelenti – 52 százalékuk rendszeresen használja ezt az utazása során. Általuk ma már minden problémára egy szempillantás alatt ott a segítség.

Például a nyelvi akadályok leküzdésére számos nagyszerű fordítóprogram létezik, de ugyanígy ott vannak a jobbnál jobb alkalmazások, amik segítenek nekünk szállást keresni, vagy megtalálni a legjobb éttermet a vacsorához.

Ne feledd: az utazás álmokat teljesít, számos új élményt rejt magában, nyitottabbá teszi a személyiségünket, és gazdagítja életünket. Kár volna, ha a bennük lévő korlátok – amik sok esetben nem is biztos, hogy valós akadályok, esetleg csupán csak a mi fejünkben léteznek – megakadályoznak minket abban, hogy kiteljesedhessünk a nyaralásaink alkalmával.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük