Komoly szívbetegségek kialakulásához vezethet az, ha nem vesszük komolyan a naponta ránk ható stresszt. Egy friss kutatás szerint azok, akik rendszeres stresszben élnek, 50 százalékkal nagyobb eséllyel betegszenek meg valamilyen szívkoszorúér probléma miatt. Ami sajnos számos esetben infarktushoz is vezet. Ráadásul sokaknál nem felnőtt korban indul a stresszes élet, ami miatt sokkal korábban jelentkezhet egészségügyi probléma. Előfordul, hogy már gyermekként rendszeresek a feszült élethelyzetek. Ilyen esetekben pedig nem ritka, hogy már 45 éves kor környékén kialakul valamilyen szív- és érrendszeri probléma.

A cukorbetegség is a stressz egyik jele lehet

A tartós idegesség miatt akár cukorbetegség is kialakulhat. Ami sajnos nem ritka. Ráadásul egyáltalán nem veszélytelen, a tüneteket mégis sokan figyelmen kívül hagyják. Pedig ha időben felismerjük a problémát, könnyedén megelőzhetjük a nagyobb bajt.

De nem csak akkor kell lépni, ha már észleltük a betegség tüneteit. Célszerű tudatosan időt áldozni a mozgásra, a relaxációra és a pihenésre – hívják fel a figyelmet a szakemberek. Fontos, hogy egészségesen étkezzünk, módjával fogyasszunk alkoholt, ne dohányozzunk és megszabaduljunk a túlsúlytól.

Ahogy lényeges az is, hogy legyen időnk kikapcsolódni, időközönként menjünk el wellnesselni, kirándulni. És persze az is, hogy a napi rutinunkban legyen helye a mozgásnak, a relaxációnak. Szánjunk időt a családra és magunkra is.

Te hogy állsz ezekkel?

Mennyire vagy stresszes? Derítsd ki a tesztünk segítségével! Kattints ide, és wellness pihenést is nyerhetsz. Amellett, hogy a stressz indexednek megfelelően feszültségűző tippeket is ajánlunk neked.

Fotó: Danubius Hotels Sárvár

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük