Ahogy a szaunázás, úgy a masszázs is hozzátartozik a wellnesseléshez. Viszont ez utóbbira nehezebben szánjuk rá magunkat. Rendszerint azért, mert nem igazán tudjuk, melyik masszázs mire való. Most segítünk egy kicsit az eligazodásban.

A választás előtt fogalmazzuk meg magunknak, mi a célunk a masszázzsal!

Ha például egyszerűen csak a beállt izmokat szeretnénk fellazíttatni, illetve enyhítenénk a megerőltető munka miatt kialakult hátfájdalmat, akkor válasszuk a svédmasszázst.

Biztosan Te is hallottál már a menedzser masszázsról. Ezt akkor ajánlott választani, ha a sok irodai ülő munka vagy a monoton teendők elvégzése miatt alakul ki a hátfájdalom. A menedzser masszázs során a megfeszült háton és a derék izomzataiban keletkezett csomókat masszírozzák szét – így oldják a görcsöt. De nem feltétlenül csak a hátra irányul a masszázs. A nyak, a fej és a csuklók masszírozása is hozzátartozik a kezeléshez. És természetesen stresszoldást segítő technikákat is bevetnek.

masszázs

Egyes sárvári szállodákban a csomag része egy masszázs is

Ha mondjuk egy keményebb edzés miatt álltak be az izmaink, kérjünk sportmasszázst. Ez a svédmasszázshoz hasonló, viszont itt lazító krémeket is használnak az eredmény érdekében, és nem kizárólag a hátunkra irányul.

Ez a három masszázs erősebb masszírozást jelen. Vagyis a masszőr a speciális technika mellett jobbára az erejét használja a panaszok kezelésére. Ezért, ha lágyabb masszírozásra vágynánk, és inkább az energiák helyes áramlásának visszaállításával érnénk el kellemesebb állapotot, akkor a keleti masszázs típusok közül kell választanunk.

Ezek a masszázsformák egyensúlyba hozzák a testet és a lelket.

Ideális választás például a thai masszázs akkor, ha alvászavarral küzdünk, feszültek, idegesek vagyunk, vagy ha erősítenénk a szervezetünk védekező erejét. A thai masszázs során nem az izmokat masszírozzák, hanem pontnyomásos technikával az akupunktúrás pontokat ingerlik.

A lágyabb masszázsok közé sorolhatjuk a migrén masszázst is. Ha valaki ilyet kér, biztos lehet abban, hogy megszűnnek a fejfájást kiváltó izomfeszülések. Ennek hatására pedig helyreáll a megfelelő vérkeringés is. Így újra kiegyensúlyozott állapotba kerül a vendég.

KCS_2916

Számos masszázstípus közül választhatunk a Sárvár Gyógy- és Élményfürdőben is

A wellness során a különféle olajokat és aromákat használó kezelések mellett szóba jöhet még a cellulit masszázs is. Ezt azok kérik, akik a narancsbőrtől szeretnének megszabadulni. Viszont azt azért érdemes tudni, hogy ez nem egy kellemes kezelés, ugyanis a masszőr a masszázs alatt a zsírcsomókat nyomkodja szét, így tünteti el a narancsbőrt. Kicsit kellemetlen, de kétségtelenül hatékony, ha a bőr feszesítéséről van szó.

+1 masszázs

A szállodák többségében és a fürdőkben is kérhetünk már talpmasszázst is. Ez amellett, hogy a végtagokban jelentkező fájdalmat enyhíti, a belső szervek gyógyításában is segít. A masszőr ugyanis a talpon lévő, az egyes belső szervekhez kapcsolódó reflexpontokat masszírozza. A talmasszázs után egyébként olyan érzésünk lehet, mintha az egész testünket átmasszírozták volna – érdemes kipróbálni.

Ahogy a többi masszázstípust is. Sárváron erre a legtöbb szállodában adódik lehetőség, és természetesen a fürdőben is. Ezekről részletek itt.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük