A víz és a meditáció némi jóindulattal egymás szinonimái is lehetnének. A meditáció, ahogyan a víz látványa és a csobogásának a hangja is, hozzájárul az elménk megtisztításához.

A víz ráadásul fokozhatja a meditáció erejét, ugyanis a súlytalanság érzése, a víz áramlásának a hangja segíti a relaxálást. A víz a tisztaság és a béke szimbóluma, és egy igencsak meghatározó képi elem a meditációs technikákban. A víz ugyanis egy nagyon képlékeny elem, minden akadályon keresztül megy.

A vízben a test és a lélek is megnyugszik, a hullámzástól lecsendesedik a hiperaktív elme.

De nézzük is meg, miképpen meditálhatunk a vízben! A gyakorlatot sekély vízben végezd, felvéve egy kényelmes ülő testhelyzetet. A lábadat tedd keresztbe, húzd ki magadat, a szemedet pedig csukd be. Ezután hagyd, hogy az elme és a test teljesen eggyé váljon a vízzel.

Lélegezz mélyeket! Érezd a vizet! Összpontosítsd a figyelmet a víz hangjára. A belégzés és a kilégzés is lassú ütemben történjen.

Ennyi az egész…

És, hogy miért érdemes mindezt gyakorolni a wellness alatt?

Mert segít boldognak lenni és boldognak maradni. A rendszeres vízi meditációnak ugyanis bizonyítottan hangulatjavító hatása is van. 

További pozitív tulajdonsága, hogy fokozza az emberek iránti bizalmat, illetve abban is segít, hogy önmagunkban is jobban bízzunk. Segít az életcélunk meghatározásában, de az apróbb, kitűzött céljaink elérésében is.

A vízi meditáció során kialakult bizalom és belső béke nem enged beférkőzést az elménkbe a negatív gondolatoknak. A mentális egészség megőrzésén túl fizikai síkon is támogatja az egészségünket. Jótékonyan hat a szívre. A vízi meditációnak köszönhetően tehát csökken a szívbetegségek kockázata is. De a vízi meditáció olyan betegségek esetében is hasznosnak bizonyul, mint például az asztma.

A vízi meditáció után az ember koncentráltabbnak is érzi magát. Képes a stresszes állapot megszüntetésére, és helyreállítja bennünk a belső békét – állítják a szakemberek.

Ha tehát lehetőséged van rá, legközelebb te is próbáld ki ezt a nagyszerű technikát, és juss el általa egy mélyebb relaxált állapotba.

Ideális helyszín lehet ehhez a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő. A kattintás után kiderül.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük