Ha wellness hétvége szervezésébe fogunk, meglehetősen sokat kutakodunk a célpont és a szállás felől. És többnyire a neten keresgélünk. Nem véletlenül. Bőven van ugyanis miből válogatni. Néha már túlságosan is nagy a kínálat – ami nem hogy könnyítené a helyzetünket, inkább megnehezíti. Persze csak akkor, ha nem használjuk helyesen a netes lehetőségeket. Így találd meg a wellness hétvége legjobb szállását!

Mi most megpróbálunk kicsit segíteni. Megmutatjuk, hogyan találd meg a wellness hétvége legjobb szállását

Az első lépés, hogy találd ki, hova utaznál. Az ország melyik részébe vágysz? Nyilván vannak benyomások, elképzelések. Olvastál valamelyik helyről, láttál egy reklámot, videót…. Ha így van, akkor keresd fel az adott tájegység, település turisztikai desztinációs menedzsment szervezetének, azaz TDM-jének az oldalát. A Google ebben segíteni fog.

Miért?

Mert ha az adott célpont lehetőségeit szeretnéd feltérképezni, akkor itt találod a legtöbb infót. Legyen az bármilyen célú utazás: wellness hétvége vagy nyári pihenés. A TDM szervezeteknek ugyanis egyebek mellett az a feladatuk, hogy minden lehetőséget, programot, szállást, hasznos infót egy helyen mutassanak meg az érdeklődőknek. Méghozzá könnyen átlátható formában. Elvileg megnézheted, hogy milyen éttermek, gyógyfürdők, múzeumok találhatók a környéken. És azt is ki tudod deríteni, hogy mondjuk a wellness hétvége aktív eltöltéséhez rendelkezésre állnak-e azok az eszközök, amiket szeretnél. Mondjuk tudsz-e bérelni kerékpárt.

Ha tehát a célpont megvan, a wellness hétvége szállásának keresés előtt lesz még egy feladatunk

Persze nem feltétlenül hisszük el azt, amit a TDM oldalakon látunk. Sokszor gondolhatjuk, hogy a profi fotós által készített galéria csak egy felturbózott marketinganyag. Ha pedig elutazunk, nem azt kapjuk, amit láttunk. Azért, hogy eloszlassunk minden kétséget, nézzük meg, mit mutat a közösségi média. Keressünk rá az adott utazási célpontra az Instagram-on, a Youtube-on és a blogokban. Más utazók által készített felvételekből, élménybeszámolókból könnyen kiderül, hogy mire számíthatunk a kikapcsolódás alatt.

wellness hétvége

Tegyük fel, hogy a látottak meggyőztek minket – jónak ígérkezik a wellness hétvége

Ezután következik a szállás lefoglalása. Erre is számos lehetőség kínálkozik. Kézenfekvő megoldás, ha a TDM szervezet oldalán feltüntetett szállásadóktól kérünk ajánlatot. A közvetlen kapcsolat ugyanis lehetőséget teremt arra, hogy kérdéseket is feltegyünk.

Igaz, a szállásközvetítő oldalak gyakran kínálnak akciókat. Azért ezeket is nézzük meg. De mi maradjunk a közvetlen foglalásnál.

Ha már leszűkítettük a szállások számát, nézzük meg azok weboldalait és a pontos csomagárakat. Majd keressünk rá arra, hogyan értékelték eddig a neten a választott szállást. Menjünk fel a TripAdvisorra és olvasgassunk véleményeket. Ez komolyan segítheti a döntésünket. Így már nyilván pár szállásra csökkenthető a kínálat. Ezután irány a szállásadók weboldala és jöhet a szobák, a kínálat, az elhelyezkedés utolsó összehasonlítása. Ha ez megvan, lefoglalhatjuk a wellness hétvége szállását. Pontosabban akkor, ha minden kérdésünket tisztáztuk. Ha valami nem világos, küldjünk bátran e-mailt a szállásadónak. Szívesen segíteni fognak. Ezután pedig jöhet a jól megérdemelt nyugodt wellness hétvége. Olyan, amilyet mi szeretnénk.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük