Legyünk stresszűzési céllal fürdőző fiatalok, vagy ízületi panaszok leküzdése miatt wellness-szelő idősödők, az aquafitness remek program. Miért?

Öt érvünk is van. 

  1. A mozgás segít az agy kikapcsolásában. Mivel a gyakorlatokra és az oktató szavaira kell koncentrálni, nincs lehetőségünk arra, hogy a hétköznapi problémákon agyaljunk. Nem mellesleg az intenzív mozgás endorfint termel, vagyis az aktivitás segít kizökkenni a stressz miatt kialakult, esetleges rossz hangulatból is. Ráadásul a vízben azok is könnyedén tudnak mozogni, akiknek ez egyébként az ízületi panaszaik miatt a szárazföldön nehezükre esik. A vízben ugyanis kisebb nyomás nehezedik a mozgásszervekre. A “súlytalanság érzésének” köszönhetően az ízületi panaszokkal küzdők is bátran végezhetnek intenzívebb gyakorlatokat is.
  2. Mindez persze nem azt jelenti, hogy a vízben végzett edzés nem mozgat át minket. Sőt, mivel a víz ellenállása 44-szer nagyobb is lehet a levegőnél, a medencés edzések általában több kalóriát segítenek elégetni, illetve az izmok is jobban erősödnek.
  3. És ne feledjük azt se, hogy a víz remek rehabilitáló közeg. A vízben viszonylag gyors és fájdalommentes az ízületek gyógyulása. Főleg ha az adott víz még olyan összetevőket is tartalmaz, amik jótékonyan hatnak a mozgásszervekre.
  4. Persze a vízben való mozgás nem csak a mozgásszervek egészségét támogatja. Az ilyen programok segítenek a magas vérnyomás csökkentésében. Mivel a vízben az erek is ellazulnak, azokban több vér képes áramolni, miközben a szívvel szemben kisebb az ellenállás. Plusz a vizes mozgások csökkentik a mentális stresszt. Különösen az úszás. De szimplán a szervek egészséges működését is elősegíti. Akár már egy egyszerű, vízben végzett séta is hozhat eredményt. Mivel a víz okozta nyomás miatt kénytelenek a szervek jobban dolgozni, így azok is edzésben tarthatók.
  5. (+1) Végül: a vízben való edzés szórakoztat. Segít egy kicsit újra gyereknek lenni. A vízi edzések rendszerint rendkívül jó hangulatúak. A zene, a társaság mindig feldobják az ilyen edzéseket.

Szóval ha legközelebb wellness-szelni mész, ne hagyd ki napi aquafitness edzéseket. Akár fiatal vagy, akár idősödő, nem fogsz csalódni.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük