Többször hangsúlyoztuk már, hogy a wellness nem csak egy kikapcsolódási forma, hanem egyfajta életforma. A wellness szó ugyanis szabad fordításában általános jóllétet jelent, amit évi egy wellness hétvégével nem lehet előidézni. Legalábbis a testi és lelki egyensúly eléréséhez sokkal több szükséges, mint egy rövid gyógyfürdőzés. Rendszeresen kell oldani a feszültséget.

Már az Egészségügyi Világszervezet, azaz WHO sem csak a fizikai tényezőket nézve jelenti ki valakiről, hogy egészséges vagy sem. Ma már az számít egészségesnek, aki mentálisan, lelkileg is rendben van.

Az értelmezésbeli változtatásra pedig azért volt szükség, mert a kutatások eredményeiből egyértelműen bebizonyosodott, hogy a fizikai betegségek 80 százalékának a kialakulása összehozható a stresszel. Vagyis ha nem élünk stresszmentesen, annak előbb-utóbb testi tünetei is lesznek. A kutatások ugyanakkor azt is igazolják, hogy a hatékony stresszoldás nem csak hosszú távon tesz jót. A gondolkodásunk ugyanis már rövid távon is jelentős hatással van a biokémiára. Azaz a jóllétre. Tehát ha nem oldjuk rendszeresen a stresszt, és időközönként nem csendesítjük le az elmét, nagyobb lesz a kockázata az egyes betegségek kialakulásának.

És hogy mi a leghatékonyabb módja a hétköznapi stresszoldásnak? Azt egy korábbi videónkban mondja el a sárvári fürdő reumatológus főorvosa. Íme.

Fotó: Hotel Bassiana

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük