Egyes szakértők szerint igen. Azok, akik le sem teszik a telefonjukat a nyaralás alatt, általában kevésbé pihenik ki magukat, illetve náluk a megtapasztalt élmények száma is jóval kevesebb, mint azoknál, akik tudatosan távol tartják maguktól a telefont a nyaralás alatt.

És itt egyébként a tudatosságon van a hangsúly. Ha elhatározzuk, hogy ezúttal nem fogunk telefonozni, az első lépést már megtettük. Lehetőleg már otthon, indulás előtt kezdjünk el foglalkozni a kérdéssel.

Hogyan?

Kapcsoljuk ki az alkalmazások értesítéseit. Sajnos sokszor ezek az üzenetek azok, amik miatt elcsábulunk. Jön egy infó, amit megnézünk, és máris megragadtunk az adott appban, a közösségi alkalmazásban.

Tervezzük meg a mobilozási rutinunkat! Nézzünk rá fix időpontokban a telefonra. Elég naponta kétszer. 

Azért pedig, hogy ne agyaljunk a megválaszolatlan e-mail-eken, állítsunk be automata választ. Ebben mondjuk el, hogy épp nyaralunk, és majd válaszolunk, ha hazaértünk. Ha ezt megtesszük, nem fogunk azon gondolkodni, hogy mi lesz akkor, ha egy fontos üzenetet nem válaszolunk meg.

Mi a helyzet a fotózással és a képek megosztásával?

Az előbbit csak mértékkel érdemes tenni. Az utóbbit pedig egyáltalán nem. A nyaralás ideje alatt semmiképpen. Ha ugyanis postolunk, akkor reakciókat is várunk. Ha reakciókat is várunk a fotókra, akkor pedig már pörgetjük is az adott közösségi oldalt. Így gyakorlatilag el is visz minket a telefon.

Persze számos olyan helyzet van, amikor jól jön, ha nálunk a telefon. A navigáció például ilyen. Illetve számos helyen interaktív módon, telefont használva lehet megismerni az adott látnivalót. Ezekhez bátran használjuk a telefont, hiszen plusz élményt adnak, extra segítséget nyújtanak.

A lényeg egyébként, hogy döntsük el, mi a nyaralás célja. Ha pihenni szeretnénk, nem kérdés, hogy minimalizálni kell a mobilhasználatot. 

A The New York Times oldalán adnak ehhez egyébként egy egészen egyszerű, ám nagyon is hatékony tippet. Ahhoz, hogy ne csábuljunk el, célszerű a nyaralás célját kézzel leírni egy papírra. Azt lefotózni és beállítani a mobilunk pihenőképernyőjére… 

Így kisebb az esélye, hogy a telefonunkat bogarásszuk ahelyett, hogy a helyben megtapasztalható élményekre koncentráljunk.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük