Emlékeztek még a Sárvái Termálkristályra? Illetve az ezt népszerűsítő emblematikus reklámra? Nemrég a Termálonline elevenítette fel, hogy a 80-as években mennyire keresett volt a rendkívüli gyógyító hatása miatt népszerűvé vált sárvári fürdősó. 

A bejegyzésükben egyebek mellett kiemelik, hogy urológiai, nőgyógyászati problémák kezelésében egészen kiemelkedő gyógymódnak számított a Sárvári Termálkristályból készített otthoni fürdő. Aminek a receptje rendkívül egyszerű volt, 30 liter vízben kellett feloldani fél kiló fürdősót. 

De nézzük a részleteket!

Annak idején a Sárvári Termálkristályt még több kórházba is elküldték, ahol kádfürdős kezelésekhez használták. Ezzel is igazolták azt, hogy a fürdősó ugyanolyan hatásos, mint az alapanyagául szolgáló, felszínre törő sós termálvíz. 

Milyen eredményeket hozott a kórházi teszt?

Ahogy a Termálonline fogalmaz: a szegedi szülészeten kezelt betegek 40 százaléka panaszmentessé vált a sárvári fürdősóból készült kádfürdők hatására. Siófokon a gyulladásos nőgyógyászati problémákra alkalmazták annakidején a sós kádfürdőt. Ott a betegek panaszai vagy megszűntek, vagy ritkábbak lette. Hat hónap alatt 63 páciens gyógyult meg a Sárvári Termálkristálynak köszönhetően.

Ezzel azonban nincs vége 

A SOTE-n hat napos fürdőkúrán vettek részt az évek óta urológiai betegséggel küzdő páciensek. A húsz perces kezelések eredménye önmagáért beszél. A betegek 67 százalékának teljesen megszűntek a panaszai, 27 százaléknak pedig jelentősen javult az állapota. 

És még egy érdekesség. A Termálonline.hu arról is írt, hogy a Sárvári Termálkristályt a 80-as években még a hazai labdarúgó-válogatott tagjai is kipróbálhatták. A sós kádfürdő náluk az általános fizikai fáradtságon javított. Illetve megszűntek a helyi izomfájdalmaik, javult az általános közérzetük. Egyszóval a fürdősó nagyban hozzájárult a terhelés utáni regenerálódáshoz. 

Azt azonban meg kell jegyezni, hogy az a termálkút, amiből annakidején a termálkristályt kinyerték, nem az a kút, ami ma a fürdőt ellátja gyógyvízzel. Viszont a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőben és a városban üzemelő két gyógyszállóban is magas sótartalmú vízben fürdőzhetünk. Ami a fentiekhez hasonló gyógyító hatással bír. Ha tehát regenerálódás, ízületi problémák gyógyítása, nőgyógyászati panaszok kezelése a cél, érdemes Sárvárt választani a kúra helyszínéül.

Borítókép: illusztráció – Spirit Hotel

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük