Akinek fájnak az ízületei, az gyógymódkont rendszerint azok pihentetését választja. Pedig ha elöregedésből adódik a probléma, az aktivitás sokkal többet érhet. Ha ugyanis pihentetjük a mozgásszerveket, azok anyagcseréje is lelassul, illetve a funkcionalitásuk is elveszik. Úgy is mondhatnánk: “berozsdásodnak”.

Persze ha fáj, akkor hogyan mozgassuk meg az ízületeket? – kérdezhetnénk. Hát ne úgy, hogy fájdalomcsillapítókat veszünk be. Ha nem muszáj, ezt inkább mellőzzük. Válasszuk inkább a gyógyfürdős lehetőséget. A gyógyvíz hője ugyanis ellazítja az ízületeket körülvevő izmokat és inakat, ráadásul a hő rugalmasabbá is teszi azokat. Arról nem is beszélve, hogy a gyógyvíz összetevői is rendkívül jótékony hatással vannak a mozgásszervekre. Bár azt meg kell jegyezni, hogy ez utóbbi hatás csak kúraszerű alkalmazás esetén érvényesül. Viszont a hő szinte azonnal “dolgozni” kezd. Az enyhébb ízületi fájdalmak pedig olyannyira megszűnhetnek, hogy akár egy nagyobb sétára, egy kis sportolásra is sort keríthetünk. De nem csak ez az egyetlen megoldás az ízületek fájdalommentes átmozgatására. A vízben is végezhetünk különféle gyakorlatokat. Ahogy arról már többször írtunk, a víz felhajtóerejének hála gyakorlatilag súlytalan lesz a test. Így az ízületekre sem jut akkora nyomás, azaz azok átmozgatása is fájdalommentesen történhet.

Fotó: Spirit Hotel Sárvár

Éljünk ezzel a lehetőséggel! Attól még, hogy öregednek az ízületek, nem kell passzívan, otthon ülve beletörődni a mozgásszegény életmódba. Irány a gyógyfürdő, és gyógyuljunk aktivitással!

Borítókép: Danubius Hotel Sárvár

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük