Lassan véget ér a tél. A naptár szerint mindenképpen. Talán itt is az ideje… Legtöbbek szerint legalábbis elég már a sötétségből és a borongós időből. Egyet tudunk érteni velük: hiszen a szürkeség könnyedén rányomja a bélyegét a mindennapi hangulatunkra.

Amiben meghatározó szerepe van a kevés napfény okozta D-vitamin hiánynak. A tél végére ugyanis kiürülnek a raktárak. Egy friss kutatás szerint minden harmadik lakos szenved extrém D-vitamin hiányban. Ami sajnos nem csak a hangulat romlását eredményezi náluk, hanem a csontjaikat is törékenyebbé teszi, és növeli a cukorbetegség kialakulásának a kockázatát is. Sőt, ahogy a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság közleményében is olvasható: a hiány az emlő- és vastagbél tumor kialakulásának a kockázatát is növeli. Vagyis pótolni kel a D-vitamint. Sokat kell menni napfényre, de a mesterséges pótlás is ajánlott.

A természetes D-vitamin pótlására kiváló lehet egy szabadtéri termálfürdőzés is. Sárváron több, télen-nyáron üzemelő medencét is találsz. Ezekben üldögélve valamelyest pótolhatjuk a télen felhasznált mennyiséget.

Szintén a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság közleményében olvasható, hogy bár sokkal többen tudatosak a D-vitamin pótlás terén, mégis kevesen látják be, hogy a téli hónapokban életkortól és nemtől függetlenül mindenkinek szüksége van D-vitamin pótlásra.

Te ne tartozz közéjük! Lehetőleg tölts minél több időt a szabadban, szükség esetén pedig mesterségesen is pótold a D-vitamint!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük