Meglehetősen átfogó felmérést készített a Danubius Hotels a vendégei wellnesselési szokásairól. Kiderült, hogy a legtöbben a melegvizes medencék (73 százalék) és a nyugalom (58 százalék) miatt mennek lazítani. Megtudtuk azt is, hogy a válaszadók átlagosan 165 ezer forintot költenek wellnessre. Az ilyen kikapcsolódás alatt pedig a félpanziós ellátást keresik, extraként pedig masszázst kérnek.

Érdekes eredmény, hogy a hazai termálvizek gyógyító hatását csak a válaszadók 16 százaléka használja ki. Ahogy a fenti arányokból is látszik, a többség csak relaxálni szeretne, ehhez pedig elég nekik a meleg termálvíz. Ami egyébként abból is adódik, hogy nem is nagyon tudjuk, melyik gyógyvíz mire jó. Ahogy a Danubius Hotelsnél fogalmaznak: azzal még csak-csak tisztában vagyunk, hogy a mozgásszervi panaszok kezelésére jó a gyógyvíz. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a keringési zavarok enyhítésében is a segítségünkre lehet a gyógyfürdőzés. Ennek ellenére azért megyünk fürdőzni. Legalábbis a lakosság fele ezt teszi. Ők évente 1-2 alkalommal jutnak el gyógyfürdőbe. Négy emberből egy viszont soha nem megy wellnesselni. Van azonban egy réteg, aki havonta lazít így. A válaszadók 20 százaléka rendszeresen fürdőzik, de ők sem a gyógyerő miatt járnak fürdőbe, hanem hogy oldják a hétköznapi stresszt. Megelőzési célzattal inkább az idősödők járnak gyógyfürdőbe (55 százalék), a fiatalabbak közül pedig csak 38 százalék, aki előre gondolkodik.

A legkedveltebb fürdőzős időszak egyértelműen a tél

Az emberek zömének szinte mindegy, hogy melyik évszakban megy wellnesselni. A válaszadók 55 százaléka nyilatkozott így. Nekik csak az a lényeg, hogy lehessen relaxálni a meleg vízben. De legalább ennyire népszerű a pezsgőfürdő is.

A wellness alatti időtöltést nézve a szaunát még mindig megelőzi a kültéri napozás lehetősége. Viszont masszázst egyre többen kérnek a kikapcsolódás alatt. Ha mozgásról van szó, akkor pedig legfeljebb egy-egy aqua fitnesz edzésen vagyunk hajlandóak részt venni. Se úszás, se gyógytorna.

A Danubius Hotels fel is teszi a kérdést: ennyire el vagyunk fáradva? Vagy csak egyszerűen lusták volnánk?

A szálláshely kiválasztásakor egyértelműen csak a hivatásos szállásadók jöhetnek számításba: hotel, motel és vendégház. A privát szállások egyáltalán nem vonzóak a válaszadóknak. És hogy kinek a szavára adunk? Leginkább a barátok és az ismerősök ajánlásai alapján döntünk. De azért számít az is, hogy milyen értékelést kapott az adott szálláshely a neten, a szállásfoglaló oldalakon – főleg a fiatalabb korosztálynál. Az idősödőknél a saját weboldal a biztosabb támpont.

Az idősödők közül sokan visszatérnek wellnesselni a jól bevált szálláshelyre

Ahogy az összegzésben fogalmaznak: ha találtunk egy jól bevált szálláshelyet, miért kockáztassunk? Így gondolják a válaszadók is, akiknek több, mint a fele szeret visszatérni a megkedvelt helyekre. Ez amúgy pénztárca kímélő szokás is lehet, hiszen több szállodában várják a törzsvendégeket egyedi ajánlatokkal. Az adatok szerint az idősebbek 57 százaléka választja szívese többször ugyanazt a szállodát. A fiatalok inkább kísérleteznek, ők szívesen fedeznek fel új helyeket.

Fotón: a sárvári Danubius Hotel

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük