Az egy napos wellness manapság rendkívül népszerű. Főként azért, mert a mai fürdős szolgáltatásoknak köszönhetően a kikapcsolódás rövid idő alatt is garantált. Erre pedig mostanság nagy igény mutatkozik. Ugyanis a dolgos hétköznapok között alig jut időnk lazítani. A stressz elűzése miatt pedig nagyon fontos lenne. Miért is?

Azért, mert egyes szervi problémák forrása a stresszes hétköznapokban keresendő. Ha pedig ezeknek az orvoslására, pontosabban a megelőzésre áldozunk, egészségesebben élhetünk.

Nézzük, milyen testi tüneteket okoz a stressz!

Főként visszatérő panaszok esetén gyanakodhatunk arra, hogy stressz áll a háttérben. Ilyenek a gyomorpanaszok, az izomfájdalmak és egyes nőgyógyászati problémák, sőt a mindennapi szorongásból adódó fejfájás is ide sorolandó.

Hogyan segít mindezeken az egy napos wellness?

Leginkább úgy, hogy ellazít. Kikapcsol, ezáltal csökkenti a stresszt, majd a testi tüneteket. Gyakran azonban egy wellnesses alkalom csak pár hétre tölt fel. Ezért a havi rendszeresség fontos lehet. Főként akkor, ha más szervi, testi panaszunkra is gyógyító hatással van a választott fürdő vize.

Egynapos wellness Sárvár

A sárvári gyógyvíz például a reumatológiai problémákra és női szervek betegségére kifejezetten ajánlott.

Az egy napos wellness során masszázzsal is sokat tehetünk a stresszmentes állapotért. És akkor is kellőképpen kikapcsolhatunk, ha igénybe vesszük az adott fürdő szaunás szolgáltatásait, kipróbáljuk a nyakzuhanyt és a pezsgőfürdőben is lazítunk.

Egy kis érdekesség:

„A gyógyvizek szervezetünkre többféle hatást gyakorolnak: ezek egyike fizikai, ezen belül mechanikai, ami a víznyomásnak tudható be. Az így keletkező terhelés a lábak ereit, nyirokereit „dolgoztatja meg”, miközben a víznyomás a hasüregre is hat. A gyógyvizek hőhatása pedig az erek összehúzódását, illetve kitágulását serkenti, így hatnak jótékonyan a keringésre. A vegyi összetételből adódó gyógyhatás a vízben lévő ásványi anyagok és gázok „mellékhatása”: bőrünkön átjutva, idegpályáinkon fejtik ki hatásukat. Így lehetséges az ízületi betegségek gyógyítása gyógyvízzel” – erről a Magyar Balneológiai Egyesület oldalán olvashatunk.

Szóval az egy napos wellness fontos az egészség szempontjából. Ezért lehetőleg rendszeresen járjunk vizes kikapcsolódásra. Űzzük el így a stresszt, hiszen ha nem tesszük meg, akkor komolyabb egészségügyi problémák is kialakulhatnak, amelyek kezelése hosszabb időt és komolyabb egészségügyi beavatkozást is igényelhet.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük