Egy-két alkalom a gyógyfürdőben sajnos nem hozhat gyógyulást. A gyógyvíz legalábbis ilyen rövid idő alatt nem fejti ki kellően a hatását. Minimum két hét fürdőzésre van szükség. 

Ráadásul egybefüggő kúrára. Az, ha megszakításokkal gyógyfürdőzünk, sajnos ugyanúgy kevés lesz. Különösen a komolyabb egészségügyi panaszokra vonatkozóan. Hiszen a gyógyvízben való fürdőzés nem csak a bőrön át felszívódó ásványi anyagok segítségével hat. A kellemesen meleg víz ellazítja az izmokat, segít a hétköznapi feszültség oldásában. Illetve az ízületekre is jó hatással van. Hiszen a vízben nem nehezedik akkora nyomás a mozgásszervekre, mint a szárazföldön, így azok átmozgatása olyanok számára is lehetséges lesz, akik az esetleges fájdalom miatt nem tudnak aktívak lenni.

A gyógyvíz ugyanakkor egy olyan közeg, ahol tényleg csak magunk vagyunk. A mobil sem zavarja meg a pihenést. Fürdőzés közben talán a belső énünkkel is összhangba tudunk kerülni. De a gyógyvízben gyakoriak a nagy beszélgetések is. Vagyis akár még a szocializálódásra való igényünket is kielégíthetjük a vízben való regenerálódáskor.

Szóval annak ellenére, hogy egy-egy gyógyfürdőzős hétvége nem hozhat teljes gyógyulást, igenis jótékony tevékenységnek tekinthető. Arra mindenképpen alkalmas egy-egy fürdőzős kikapcs’, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból, és egy kis énidő keretében teremtsük meg a testünk és a lelkünk közötti összhangot.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük