Az őszi időjárással együtt sokaknál megérkezik az elviselhetetlen mozgásszervi fájdalom is. És nem csak azoknál, akiknek elkoptak az ízületei. Tény, hogy a legtöbb esetben a lappangó gyulladás és a légnyomás változása az, ami panaszt okoz. De ha mélyebben vizsgáljuk az ízületi fájdalmat és az időjárás közötti összefüggést, sokkal több kiváltó okot azonosíthatunk.

Az első tehát, hogy a külső légnyomás változására megnő az ízületben lévő nyomás, ami duzzanathoz vezet és a lappangó gyulladás is felerősödik.

Aztán ott van a hirtelen hőmérsékletváltozásból adódó érösszehúzódás. Amikor rövid idő alatt hűl le a mozgásszervek környékén lévő bőrfelület, az fokozza a vérkeringést az ízületekben. Ennek hatására pedig szintén belobbanhat egy addig lappangó gyulladás. Ugyanakkor a hideg levegő izomfeszülést és görcsöket is okozhat. 

Sokan nem gondolnák, de a vegetatív idegrendszer is hatással van az ízületi panaszokra. A hidegebb hónapokban, az őszi stresszes időszakban sajnos előfordul, hogy feszültebbek vagyunk. Ami kihat az izmok és az ízületek környéki vérkeringésre is. Ennek a következménye pedig a lappangó gyulladások belobbanása is lehet.

Ha rossz a hangulat, azt az ízületek is megérzik.

A borongós hangulat gyakran izomfeszülést okoz. Ennek pedig sok esetben ízületi fájdalom az egyik következménye. Mindezt természetesen kutatási eredmények is alátámasztják. Dél-Koreában vizsgáltak meg 660 térdízületi gyulladásban szenvedő, 65 év feletti beteget. Kiderült, hogy azok, akik depresszióval is küzdöttek, sokkal erőteljesebb mozgásszervi fájdalmat tapasztaltak. Függetlenül attól, hogy a röntgenfelvételen nem volt nagyobb elváltozás, mint a többi páciensnél.

Szóval ha ősszel jobban fájnak az ízületek, az egyáltalán nem meglepő. Szerencsére a panaszok jól kezelhetők. Akár a természet erejével, mondjuk gyógyfürdőzéssel.

Persze mielőtt önálló gyógykúrába fognánk, feltétlenül konzultáljunk az orvosunkkal. Panasz és panasz között is lehetnek különbségek. Vagyis az ideális gyógymód is egyénenként eltérhet. Sárváron a gyógykúrát megelőzően van lehetőség szakorvossal egyeztetni. Ezt célszerű megtenni, a kezelés ugyanis így lehet igazán hatékony. Amit egyébként sok esetben a társadalombiztosító is támogat. Érdemes erről is informálódni, ha őszi, ízületregeneráló gyógyfürdőzésre készülünk.

Részletekért klikk ide!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!