A téli “lustább napok” után itt az ideje, hogy a szabadban is kicsit aktívabbak legyünk. Heti két-három alkalom, 10-15 kilométeres futás segít abban, hogy akár a félmaratont is teljesítsd. Hidd el, hatalmas élmény, amikor több száz futótársaddal együtt “versenyzel” egy jót. A saját tudásod legjavát adva pedig magadat (is) legyőzve érsz be a célba. Én már készülök.

Nem vagyok egy nagy versenyző, de futni szeretek. Az állóképességemet növelem így. Évente egyszer-kétszer méretem meg magam ebben a formában, most itt az ideje, hogy megkezdjem az idei szezont is. Az első verseny a sárvári félmaraton, ami március végén lesz. Erre már télen megkezdtem a felkészülést. Hétköznap rövidebb távokat megyek. Hétvégente 15 kilométer a szint. Az idő nálam nem számít. Legalábbis én úgy vagyok: ahogy jól esik, úgy szedem a lábam. Hogy bírjam szusszal. Lihegve ugyanis nem lehet hosszú távot teljesíteni. Szerencsémre nekem általában 10 km/h fölötti sebesség megy, így nem panaszkodhatok. Általában délután és estefelé indulok neki a világnak. Rendszerint olyan helyen, ahol biztonságban, jó levegőn és szép környezetben futhatok. Most ott tartok, hogy két órán belül megy a 21 kilométer. Szerintem ez jó. Nekem mindenképpen.

Ahogy írtam, idén úgy tűnik, a sárvári félmaraton lesz az első versenyem. Már várom. Olyan élményt ad egy ilyen program, amit máskor nem érez az ember.

A drukk miatt közvetlenül a verseny előtti pillanatokban felmegy az adrenalin, futás közben pedig a teljesítés miatt érzed magad igazán erősnek. A célba érkezéskor tapasztalható élményt meg nem kell magyarázni.

Szóval, erre készülök most. Te eljössz? Vagy voltál már itt esetleg a korábbi években? Milyenek a tapasztalataid?

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!