Örök kérdés. Egyesek szerint, ha a fotózásra koncentrálunk, a valódi élmények megélése kimarad. Igaz lehet ez?

Egy tanulmány szerint az emberek 60 százaléka szerint a fényképezés tönkreteheti az élvezetet. Ebben van némi igazság. Ha a fotózás nagyobb hangsúlyt kap, előfordulhat, hogy lemaradunk a lényegről. Ugyanakkor a dokumentálás hasznos lehet. Azok, akik korlátozzák, hogy mikor és mennyi időre veszik elő a telefonjukat, általában hasznosnak ítélik meg a nyaralás alatti fénykép készítést.

Van azonban még egy dolog, amit érdemes figyelembe venni: a motiváció. Ha a közösségi médiába szánjuk a képeket, a helyszínen általában kevésbé tudjuk megélni az élményt. Amennyiben magunknak, az emlék megőrzésére fotózunk, a negatív hatás jóval kisebb. Ilyenkor még a kevésbé élvezetes programokat is jobban értékeljük – mondják a felmérések.

Érdekesség még, hogy amikor aktív részvételre van szükség, a fényképezés nem segíti az élmények megélését. A kutatások szerint a fotózás ilyenkor csökkentheti az élvezeti értéket. Számít az is, hogy mivel fotózunk. A telefonos fénykép készítés általában kevésbé váltja ki az utólagos “lemaradás” érzését, míg a nagyobb fényképezőgéppel ez az érzés gyakoribb.

Összefoglalva: a fotózás nyaralás alatt hasznos lehet, ha mértékkel és megfelelő motivációval végezzük. A valódi élmények megélése és a pillanatok rögzítése közötti egyensúly megtalálása a kulcs. Ha a fotózás célja az emlékek megőrzése, és nem a közösségi médiában történő megosztás, akkor kevésbé valószínű, hogy csökkenti az élményt. A megfelelő eszköz használata és a fotózási idő korlátozása szintén segíthet abban, hogy a nyaralás élvezetes és emlékezetes maradjon.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük