A Menhelath.com írt arról, hogy az edzés utáni szaunázást bizony igencsak meghálálja a szervezet. Egyebek mellett segít megőrizni az izmok tömegét. Plusz megvédi azokat a gyulladástól. Valamint így megelőzhető az izomláz.

A szaunázás fokozza továbbá a szív- és érrendszer állóképességét, a hő hatására ugyanis lelassul a nyugalmi pulzusszám. Igaz, ehhez egy alkalom nem elég. A szív erősítése érdekében rendszeressé kell tenni a szaunázást. Ahhoz viszont, hogy ellazuljanak az izmok, akár egy-egy alkalom is elég. A szauna hője ugyanis oldja a feszültséget. Vagyis az edzés miatti esetleges túlterhelés esetén is segít. De a hő nem csak az izmokra gyakorol nyugtató hatást. Az elmét is képes lecsendesíteni. Ne feledjük továbbá, hogy a szauna kiváló méregtelenítő. Az edzés során megkezdett aktivitásnak ebből a szempontból is jó befejezése a szaunázás. Az izzadás során ugyanis kitágulnak a pórusok és izzadással távoznak a mérgek. Ami egyébként nem csak a méregtelenítés szempontjából hasznos. A szaunázás során javul a bőr szilárdsága, illetve a hő hozzájárul ahhoz is, hogy könnyebben megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől. Ugyanakkor a hő fokozza a kollagéntermelést is. Szóval a szaunázást követően a bőrünk is szebb lesz. 

Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy szaunázni csak teljesen egészségesen tanácsos. Bármilyen panaszunk van, ha valamilyen betegségben szenvedünk, csakis a kezelőorvosunk engedélyével alkalmazzuk az ellazulás ezen módszerét.

Plusz nagyon fontos, hogy ügyeljünk a hidratálásra. A szaunázás közben elvesztett folyadékot pótolni kell. A szervezetnek erre feltétlenül szüksége van. Szóval a szaunázás utáni hűtőfürdőt követő lazítás során mindenképpen igyál elegendő vizet.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük