Ha unod már a hagyományos edzőtermi izzadást, a különböző vízi edzések igen változatos és élvezhető formái lehetnek a mozgásnak. Ha ez azonban önmagában még nem győzött volna meg, akkor nézzük csak, melyek a konkrét előnyei a vízben való mozgásnak!

  1. Csökkenti a szorongást. A víz nyugtató hatása régóta ismert. Ha csak egy vízparton ücsörögve időzünk és nézzük a vizet, minden bizonnyal kisimult lélekkel térünk majd haza. Viszont, ha a vízben töltött időt edzéssel kombináljuk, a hatás még kedvezőbb. Kutatás bizonyította, hogy akik a vízben mozogtak, nyugodtabbak lettek az edzés végére, mint azok, akik a szárazföldön végezték a gyakorlataikat.
  2. Égesd a zsírt, és építsd az izmokat! Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a vízi edzés kevésbé hatékony mozgásforma lenne. A vízben való testmozgáskor a gyakorlatok sokkal könnyebben kivitelezhetőek, ebből juthatunk tévesen a fenti következtetésre. Kutatás igazolja, hogy ugyanannyi kalóriát égetünk ilyenkor is, és a tömegnövelésben ugyanilyen hatékonyak lehetünk.
  3. Csökkentsd az ízületi fájdalmat! A víz felhajtó erejének köszönhetően kevésbé terheljük vele az ízületeinket, ami segít a gyógyulásban. Az idősek is bátran részt vehetnek egy jó kis, medencében történő edzésen, náluk különösen előnyös ez a fajta pozitív hatás.
  4. Legyél rugalmasabb! Az izmaink, de az egész testünk rugalmasságára célszerű különös figyelmet fordítani. Egy kötött test sokkal könnyebben szenved sportsérüléseket. A vízi mozgással ezen is javíthatsz. Ráadásul maga a víz is segít csökkenteni a sérülések kockázatot.
  5. Jót tesz a szívednek is. A víz csökkenti a pulzusszámodat, és ennek köszönhetően a vérnyomásodra is kedvező hatással van. A vérnyomás csökkenésének eredményeképpen pedig a szívroham és a stroke kockázata is leredukálódik.
  6. Egyszerűen csak vízi tornázz azért, hogy ne unatkozz! Ez egy izgalmas mozgásforma. Többedmagaddal edzeni a vízben igazán felemelő érzés lesz.

Az aquafitnesst tehát ajánljuk mindenkinek, legyen idős vagy fiatal, túlsúlyos vagy csak erősödni vágyó, az biztos, hogy csalódni nem fog benn.

A sárvári fürdő is számos lehetőséget kínál az aquafitness kedvelőinek. A pontos órarendet itt találod.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük