Levegőt venni az egyik legtermészetesebb dolgaink egyike. Ennek ellenére sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen is a helyes levegővétel.

A jóga során számos olyan légzési technikát sajátíthatunk el, melyek segítenek ellazulni, és oldani a bennünk felgyülemlett feszültséget. A legjobb az egészben pedig az, hogy a legtöbb ilyen technika bárhol és bármikor elvégezhető, nem csupán egy jógaórán.

A technikát akár Sárváron, egy wellness hétvége alatt is elsajátíthatod.

Mutatjuk, miből is áll a gyakoral…

Hogyha szeretnéd learatni ezeknek a technikáknak az előnyeit, akkor kezd a hasi légzési technikával. Miután ez megvan, mehetsz is tovább a többire.

A mindennapi életünk során a legtöbben a mellkasunkba vesszük a levegőt, de azt is inkább csak felületesen. Tudnod kell, hogy ez nem a legjobb. A hasi légzés során a levegőt hasba szívjuk, mindezt lassan és mélyen tesszük. Ez alap azok számára, akik jógázni kezdenek, de mindenkinek hasznos volna megtanulni.

Mellkasi légzés során a sejtjeink nem kapnak elegendő oxigént, de a tüdőnkbe is kevesebb levegő jut a kelleténél. Ellenben a hasi légzéssel, amikor is a tüdőnk legmélyére is lejut az oxigén, illetve a szerveink, sejtjeink is megkapják a kívánt oxigénmennyiséget.

A hasi légzést leginkább háton fekve lehet megtanulni. Feküdj le tehát, majd egyik, vagy mindkét kezed tedd a hasadra. Lassan és mélyen szívd be a levegőt a tüdőd alsó részébe, amitől aztán a hasad emelkedni kezd. A kifújás szintén lassan történjen, közben pedig ügyelj a ritmusra is.

Amint már megy fekve, ülj, vagy állj fel.  Ezt a technikát használhatod jóga vagy meditáció közben is, de hasznos lehet a nap bármely szakaszában, amikor meg kell nyugodni. Gyakorolj tehát, majd lépj tovább.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük