Attól függetlenül, hogy az idei évben kicsit átalakulnak a nyaralási szokások, a napozással kapcsolatos megelőző lépéseket nem szabad mellőzni. Sőt, most talán még körültekintőbbnek kell lenni, mint korábban. A kötelező otthonlét miatt ugyanis a bőrünk nem tudott úgy alkalmazkodni az erősödő napfényhez, mint máskor. Vagyis annak felkészítéséhez még nagyobb odafigyelésre van szükség.

A legfontosabb, hogy a napvédő krémet semmi esetre se mellőzzük. És lehetőleg magas faktorszámút válasszunk. Még akkor is, ha azt nem érezzük indokoltnak. Jobb biztosra menni és inkább 50 faktorossal bekenni magunkat, mint hogy leégjünk. A nyár elején mindenképpen tegyünk így. 

Illetve – ahogy máskor – úgy most se napozzunk a déli órákban. Délelőtt tíz óra után és délután három óra előtt semmi esetre se menjünk közvetlen napfényre. Még akkor se, ha egy-egy szellő miatt nem érezzük olyan erősnek a napfényt. A hőérzet csalóka lehet. Sajnos szélben is ugyanúgy leéghetünk, mint szélcsendes időben.

Ha pedig napozol – még késő délután is -, két óránként mindenképpen kend be magadat. A homlokadra, a nyakadra, a lábadra és az anyajegyek környékére különösen ügyelj. Illetve ne feledd a kalapot, meg persze a napszemüveget. 

De nem csak külsőleg érdemes felkészülni a napsütésre

Nagyon fontos a strandolás közbeni hidratálás is. Hiába nem tartózkodsz közvetlen napfényen, a folyadékra így is szükség van. Nyáron naponta legalább 3-4 liter vizet el kell fogyasztani. Plusz nagyon fontos, hogy sok, antioxidánsban és vitaminban gazdag ételt egyél. Ezek ellenállóbbá tesznek a Nap káros sugaraival szemben. A barna bőr gyorsabb kialakulásában pedig a béta-karotinnal rendelkező ételek segíthetnek. Egy-egy sárgarépalé mondjuk kiválóan segít a kívánt szín elérésében.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük