Nyaralásból hazamenni nem a legkellemesebb dolog, de a legrosszabb talán az, amikor a szabadság után újra munkába kell állni. Egyetértesz? Ha te is így vagy a kérdéssel, neked is jól jöhet néhány olyan tipp, amiket alkalmazva biztosan könnyebb lesz újra dolgozni menni.

A Budai Egészségközpont szakemberei gyűjtötték össze a tanácsokat. Összesen hét tippet közöltek a blogjukban, amit számos médium át is vett.

Nem véletlenül, hiszen tényleg hasznosak a tanácsok. Amikről egyébként a legtöbben tudjuk is, hogy segíthetnek, mégsem alkalmazzuk azokat.

Például senkinek sem újdonság, hogy hagyni kell időt az átmenetre. Mégis a legtöbben úgy tervezik a vakációt, hogy a nyaralásból hazatérve szinte azonnal munkába kell állni. Ez rossz lépés. Ha nincs idő újra felvenni a ritmust, komoly nehézségekkel találhatjuk szembe magunkat a munkahelyen. 

Aztán ha már dolgozunk, ügyeljünk arra, hogy a könnyebb feladatokkal kezdjünk. Jobb ebben is az átmenet. Haladjunk az egyszerűbb felől a bonyolultabb felé.

Hasznos lehet továbbá, ha az első nap kicsit korábban megyünk be a munkahelyre. Mondjuk a rendes munkakezdés előtt 30-40 perccel. Így lesz arra lehetőségünk, hogy felzárkózzunk, újra ráhangolódjunk a munkára. 

Ha pedig már újra megvan a ritmus, kérjünk tájékoztatást a kollégáktól arról, hogy mi történt a munkahelyen addig, amíg távol voltunk. Ha volt, aki helyettesített minket, fél órát mindenképpen szánjunk arra, hogy átbeszéljük vele a dolgokat. Informálódjunk a változásokról!

A feladatok sorrendjében pedig priorizáljunk. Ahogy arra már fent is utaltunk, a nyomasztó érzés elkerülése érdekében célszerű a könnyebb teendőkkel kezdeni a munkát. Mindezek mellett persze a nehezebbeket is ütemezni kell. Ha megvan a menetrend, sokkal nyugodtabbak leszünk. A lényeg, hogy tervezzünk, mielőtt ész nélkül belevetnénk magunkat a munkába. A fontossági sorrend felállítását célszerű minél hamarabb megtenni.

Mi a helyzet a rengeteg e-maillel?

A sok e-mail ijesztőnek tűnhet, de az esetek többségében ez csak elsőre frusztráló. Ha tárgy és feladó alapján szortírozunk, hamar látni fogjuk, hogy nem is olyan vészes feladatról van szó. A legtöbb e-mail egyébként sem biztos, hogy még aktuális.

Végül: csak pozitívan! Ha negatívan állunk az “újrakezdéshez”, csak nehezítjük a saját helyzetünket. Persze tudjuk, hogy rossz érzés a nyaralás kellemes élményei után újra belépni a taposómalomba… De túl kell ezen lendülni, és a negatív gondolatokat tudatosan pozitívvá fordítani. Meg kell próbálni inspiráló munkahelyi feladatokat találni és felfedezni a pozitívat a feladatainkban. Koncentrálj azokra a dolgokra, amikért szeretünk az adott helyen dolgozni!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük