Egy kiadós masszázs felüdülés a fáradt testnek és a léleknek. De hogy maradéktalanul élvezhesd az ott töltött időt, van néhány apró, ám annál fontosabb részlet, amire érdemes odafigyelni.

Bizonyára veled is előfordult már, hogy majdnem elkéstél, épp csak odaértél a megbeszélt időpontra. Javasoljuk, érkezz jó előre, legalább 15 perccel korábban. Legyen időd ellazulni, ráhangolódni a masszázsra. 

Sok masszázst meztelenül végeznek, azonban ha ez neked mégsem jönne be, akkor hagyj magadon valami kényelmes viseletet. Arra figyelj, hogy olyan legyen, ami lehetővé teszi a masszázsterapeuta számára a hozzáférést az adott testrészhez, amit meg kell dolgozni.

Ha korábban érkezel vagy day spa-ba mész, akkor előtte akár egy szauna, egy gőzfürdő vagy egy pezsgőfürdő is beleférhet az időbe. Amire a pezsgőfürdő esetén figyelni kell, hogy ha a medence vize klórt is tartalmazott, zuhanyozni semmiképp se felejts el, mielőtt átmész a masszázsra. 

Masszázs előtt lehetőleg ne egyél nehezet, illetve tartózkodj az alkoholtartalmú italoktól is.

Egy újabb fontos dolog: legyél befogadó az új élményekre, és bízz a masszőrödben.

Ne félj megvitatni vele a kétségeidet, feltenni a kérdéseidet. Neki is az az érdeke, hogy te teljesen el tudj lazulni.

A mély légzés segít ellazulni. Ha zavaros az elméd, és csak úgy cikáznak a gondolataid, akkor próbáld meg elnémítani azokat, és figyelj a masszőr mozdulataira. Arra, hogy milyen érzéseket váltanak ki belőled.

Van, aki szeret beszélni, miközben kényeztetik, míg mások inkább relaxálnak közben. Tégy úgy, ahogy neked jól esik, a masszőr majd követi a ritmusodat.

Ha valami olyan történik közben, ami nem odaillik, akkor kérd meg a masszőrt, hogy hagyja abba, de akár félbe is szakíthatod a kezelést, ha úgy érzed.

A masszázs végeztével lassan kelj fel az asztalról! Ha úgy érzed, szédülsz, inkább pihenj még pár percet, és csak utána indulj el, nehogy megsérülj.

Végezetül ne feledkezz el a hidratálásról sem, igyál extra mennyiségű vizet a masszázs után. Ha pedig van rá lehetőséged, ne rohanj egyből tovább. Adj még egy kis időt magadnak a befelé fordulásra, az elcsendesedésre. Hidd el, ezt a tested is meg fogja hálálni.   

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük