Szaunázni jó. Mi több, szaunázni nagyon is egészséges. Méregtelenít, javítja a keringést, ellazítja a fáradt izmokat, regenerálja a bőrt, ráadásul a léleknek is megnyugvást hoz.

Immunerősítő hatása révén számos betegség megelőzhető vele. De mi a helyzet akkor, ha már megtörtént a baj, vagy esetleg úgy érezzük, igencsak kerülget minket valamilyen betegség? 

Ilyenkor, a téli időszakban a felsőlégúti megbetegedések nagyon gyakoriak, és nem kímélnek egyetlen korosztályt sem. A szaunázás azonban segíthet – legalábbis a betegség kialakulásának kezdeti stádiumában.

A legfontosabb szabály az, hogy ha már nyilvánvaló a betegség, egyértelműek mondjuk a megfázás vagy az influenza tünetei, mindenképpen kerüljük a szaunázást. Ilyen esetekben a forróság ugyanis csak ronthat az amúgy sem rózsás helyzeten.

Lázas állapot esetén ugyancsak tilos beülni a szaunába. Ha viszont csitulnak a tünetek, néhány nap után már elkezdhetjük szaunával kúrálni magunkat.

Ellenben, ha a betegség még a korai szakaszában, azaz a lappangás fázisában van diagnosztizálva, úgy a szaunázással bizony elejét vehetjük a komolyabb tüneteknek.

A szauna forró levegőjének hatására ugyanis a kórokozók könnyebben elpusztulnak, illetve megnyílnak a bőrünk pórusai, amiken keresztül távozhatnak a szervezetünkben felhalmozódott méreganyagok. Ráadásul valószínűleg azt is kevesen tudják, hogy a szauna forró hőjének köszönhetően egy ál-lázas állapot alakul ki bennünk. Aminek hatására a szervezet nyomban védekező állapotba kerül, és azon kezd munkálkodni, hogy minél gyorsabban legyőzze a kórokozókat.  

Végezetül még egy fontos dolog. Bármilyen betegség esetén, amikor is a szaunázást választanánk annak kezelésére, akár csak kiegészítés formájában is, előtte mindenképpen keressük fel a kezelőorvosunkat. Illetve a szaunázás alapvető szabályait is mindig tartsuk a szemünk előtt.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük