Nyaralni szerencsésebbek is évente általában csak néhány alkalommal jutnak el – az idő és az anyagiak bizony eléggé be tudják határolni a lehetőségeinket.

Az egy-két napos, hosszú hétvégés kikapcsolódásokat jellemzően év közben ejtjük meg, míg a hosszabb vakációt nyárra szoktuk időzíteni.

Ilyenkor sokunknál íratlan szabály, hogy az otthon maradott szeretteinket meglepjük valami helyi kis szuvenírrel, jelezvén, hogy fontosak számunkra, és hogy gondoltunk rájuk.

Tipikus ilyen ajándék például egy hűtőmágnes, de gyakorlatilag bármi jöhet, amiről tudjuk, hogy a fogadó fél örülni fog neki, és természetesen, ami bele is fér majd a bőröndünkben hazafelé.

No, de mi a helyzet velünk? Nekünk is jár valami, ami segít majd emlékezni és túlélni a munkás hétköznapokon.

De vajon mi lehet a legjobb nyaralási szuvenír, amit csak hozhatunk magunknak? Kitalálod, ha azt mondjuk, hogy ingyen van, és egy életre szól majd?

Hát persze hogy az emlékek azok, melyeket az ott töltött napok alatt szerzünk, s melyek időtállóbbak bármilyen hűtőmágnesnél.  

Ráadásul nem is kerül olyan nagy erőfeszítésbe összehozni a legjobb nyaralási emlékeket, csupán kicsit rá kell készülni és hangolódni.

Ennek egyik kulcsa, hogy kerüld a monotonitást. Fontos, hogy legyen több különböző élményed is. Ha minden nap ugyanazt csinálod, amíg nyaralsz, akkor lesz egy összefolyt, homályos foltod. Egy kis változatosság nagyban hozzásegít a boldog emlékekhez.

Ehhez kapcsolódik az is, hogy csinálj valami olyasmit, amit a barátaid nem. Az egyedi élmény hozzásegíthet a boldog emlékhez. Ez lehet olyan, amit még egyáltalán nem csináltál, vagy például olyan, amit az adott helyen senki nem csinál. Engedd el a populáris helyeket és indulj, fedezz fel kevésbé frekventált helyeket, meglátod, csodákra lelsz majd!

Végezetül a fentiekhez hasonlóan az is fontos, hogy hagyj plusz időt a visszaállásra. Ne maxold ki időben a nyaralást, illetve hazatérve legyen még időt a visszazökkenésre.

Elég lehet akár egy nap is, míg otthon lehetsz nyugalomban, és rendezheted magadban a sok-sok élményt, amit szereztél. Engedd, hogy minden a helyére kerüljön benned, hogy évekkel később is bármikor előhívhasd a legkedvesebb emlékeid, és visszarepülve az időben, újraélhesd azokat.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük