Az már a korábbi bejegyzéseinkből kiderült, hogy nyaralás nélkül aligha élhetünk teljes életet. Arról viszont eddig kevés szó esett, hogy milyen hosszú az ideális nyaralás. Vagyis mennyi idő után válik unalmassá a vakáció? Illetve mit kell tennünk, hogy valóban kikapcsolódás legyen a vakáció.

Mint majdnem mindenről, erről is készült már kutatás. Legutóbb holland szakemberek foglalkoztak a témával, akik úgy találták, hogy átlagosan 17 nap után jön el az a pont, amikor már elég a nyaralásból, a szabadságból, és mennénk vissza a régi életünkhöz.

Jeroen Nawijn, az eredményeket prezentáló kutató természetesen hozzáteszi, hogy mindez függ a nyaralás helyszínétől, típusától és a személyiségünktől is.

Egy aktív pihenés például egyeseket sokkal hamarabb lemerít, mint egy egész napos strandolás. Ezért is tapasztalható az, hogy akik megállás nélkül rohannak az egyik látnivalótól a másikig, hamarabb visszavágynak a nyaraláshoz képes nyugalmas hétköznapokba.

De az is megesik, hogy sokan pont a passzív pihenéstől irtóznak. Nem képesek ugyanis ingerek nélkül hosszú ideig lazítani. Így lehetséges az, hogy pár nap tengerparti lazítás után egyesek már mennének is haza.

Akkor mi a megoldás?

A gondos tervezés.

Ha a nyaralás programjai között van aktivitás és klasszikus láblógatós élmény is. Mint sok élethelyzetben, itt is az arany középút választása lehet az ideális. Arra kell csupán figyelni, hogy ne menjünk túl a konfortzónánkon és ne terheljük túl különböző ingerekkel az érzékszerveinket – írja a BBC nyomán a Blikk.hu.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük