Milyen jó lenne, ha még ma is tudnánk vásárolni a Sárvári Termálkristályból. Így most, a koronavírus-járvány idején sem kellene egészen lemondanunk Sárvár gyógyító vizéről. Legalábbis lenne lehetőségünk arra, hogy a fürdősó segítségével otthon is előállíthassunk olyan gyógyvizet, amilyenhez hasonló a sárvári fürdőben is segít az ízületi problémákon.

Sajnos pár éve már nem lehet kapni a Sárvári Termálkristály, az egykor félkilós papírdobozokban árult terméket már nem forgalmazzák. A fürdősót előállító cég időközben meg is szűnt.

Sokan nem értik, hogyan lehetséges, hogy az ikonikus reklámájáról jól ismert termék manapság már nem kapható, mikor a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő gyógyvize ma is rendkívül népszerű. Ennek az az oka, hogy a Sárvári Termálkristályhoz nincs sok köze a fürdőnek. 

A sárvári fürdősót igazából nem is Sárváron, hanem a közeli Rábasömjénben állították elő. Vagyis teljesen más kútból nyert vízből, mint amit a fürdőben hasznosítanak. A fürdő víze egy másik talajrétegből, saját kútból származik, azaz a balneoterápiás kezelésekhez is másféle vizet használnak, mint a fürdősó előállításához annak idején. Ettől függetlenül a fürdősó és a gyógyászati célokra használt gyógyvíz hatása hasonló. A sárvári fürdőben ugyanúgy kiválóan kezelhetők az ízületi panaszok, mint egykor a sárvári termálkristály segítségével.

Sajnos azonban jelenleg egyik sem segíthet a mozgásszervek kezelésében. Ahogy fent már említettük, a fürdősó forgalmazása megszűnt, a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő pedig a koronavírus-járvány ideje alatt zárva tart. 

Bízzunk benne, hogy ez már nem sokáig lesz így, és hamarosan újra lehet menni gyógyfürdőzni.

Amit viszont most tehetünk, hogy otthon maradunk és felelevenítjük az emlékekeket. Mondjuk ezzel a 80-as években készült jó kis Sárvári Termálkristály reklámmal. 

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük