Sokat halljuk, hogy egyre többen karácsonyoznak szállodában. De mégis kevesen tudjuk elképzelni, hogy milyen is lehet az valójában. Általában kételkedünk is abban, hogy ez jó lehet… Valószínűleg azért, mert félünk feladni a hagyományokat. Még akkor is ragaszkodunk az otthon ünnepléshez, ha az kelleténél több stresszel és idegeskedéssel jár.

Illetve akkor is elhalmozzuk ajándékkal egymást, ha azt nem biztos, hogy megengedhetjük magunknak. Lehet, hogy érdemes lenne változtatni ezen? Nem tudni, egy azonban biztos: az Nlcafe.hu által készített körképet elolvasva az derül ki, hogy a gyerekek egyáltalán nem bánják, ha a család szállodában karácsonyozik. A lap által megkérdezett 17 éves Hanna például így emlékszik az egy évvel ezelőtti ünneplésre:

Tavaly úgy döntöttünk, hogy nem veszünk egymásnak ajándékot, inkább elutazunk egy wellness szállodába. A nagymama teljesen kiborult, hogy így mi lesz a 25-ei ebéddel. Erre azt mondtuk, hogy majd pár nappal később, miután hazajöttünk, elmegyünk étterembe. Így a mama sem robotol egész nap a konyhában. A nagyi másik kérdése: hogy lesz így karácsonyfánk? Mondtuk: a hotelben lesz közös fa.

Így is lett, nagyon jó karácsonyunk volt. A wellness hotelben töltött három nap alatt annyit aludtam, mint már évek óta soha. Anyu és apu is olyan boldogok voltak, semmi feszkó, teljesen átadták magukat a pihenésnek.

Ajándék azért így is volt

“Apu picit csalt, mert mindketten kaptunk egy parfümöt ajándékba anyuval, de tényleg ennyi volt az összes” – mondta Hanna. Hozzátéve azt: “Nem tudom, mennyibe került a szállodai karácsony, biztosan több volt, mint egy ajándék, de gondolom, nekik is megérte, mert idén is megyünk.” 

Lehet, hogy érdemes változtatni a szokásokon?

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük