A gyógyszálloda nem csak szimpla fürdőzésre kínál lehetőséget, hanem kérhetünk különféle, főként gyógyvízhez köthető fürdőgyógyászati kezelést is. A gyógyszálloda esetében a hotel rendelkezik saját gyógyászati részleggel. Ahol természetesen képzett szakemberek segítenek a megelőzésben, a gyógyításban és a rehabilitációban egyaránt. A kezelési típusok közül jellemzően a balneoterápiás, azaz a vízzel összefüggő kúrák vannak túlsúlyban. De ez nem azt jelenti, hogy csak gyógyvizes kezeléseket kérhetünk.

Melyek a balneoterápiás kúrák?

A szimpla gyógyvizes fürdőzéstől kezdve a víz alatti vízsugármasszázsig, a súlyfürdőn, a gyógyvizes inhaláláson, az örvényfürdőn át a váltófürdőig széles a kínálat. De még az iszappakolás is ide tartozik.

A kezelések sora azonban a balneoterápiás kúrákkal általában nem ér véget. Számos gyógyszállodában kérhetünk fizioterápiás kezeléseket. Részt vehetünk gyógytornán, vagy mehetünk nordic walking programra. És akkor ott van a fizikoterápia: így az elektroterápia, a fényterápia, az ultrahang terápia és mágnesterápia is – egyebek mellett. Aztán ne feledjük el a különféle masszázsokat se. Amik a többi kúrához hasonlóan egészen célzott kezelések is lehetnek. Minden természetesen az adott panasztól függ. Illetve attól, hogy a szálloda orvosai mit állapítanak meg az állapotfelméréskor. Hiszen egy gyógyszállodában természetesen erre is van lehetőség.

Végül meg kell említenünk a lélekre ható kezeléseket. A mindfulness tréningek közül mondjuk ott az autogén tréning. Ami egy kiváló relaxációs technika. Ahogy a szakértők fogalmaznak: az egyetlen “elme és test” technika, ami orvosi kutatás eredményein alapul. A relaxált állapotba “kapcsolást” a gyakorlás során a résztvevő személy önszuggesztióval éri el. Az autogén tréninggel képessé válunk a testünk szabályozására a mindenkori igényeinknek megfelelően – írják az Ensana szállodák honlapján. Ja és ne hagyjuk ki a sorból a sóbarlang kezeléseket se! Illetve az ivókúrát, valamint a különféle, táplálkozással kapcsolatos kúrákat se. Úgy, mint a böjtöket, diétákat. Plusz a szaunázás lehetősége is adott.

Szóval egy gyógyszálloda sokkal több, mint egy klasszikus wellness szálloda. Az egészségmegőrzéssel, a regenerálódással, a gyógyítással kapcsolatos szolgáltatások kínálata jóval szélesebb, illetve a szakembereknek hála sokkal szakszerűbbek azok, mint egy wellness hotelben.

Ha a következő utazásod alkalmával te is szívesen kipróbálnád, mit tud nyújtani számodra egy gyógyszálloda, és az úticélok között Sárvár is számításba jöhet, nézz rá a Thermal Sárvár kínálatára, térképezd fel a Spirit Hotel csomagjait, illetve böngéssz a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel közvetlenül átjárható szállások csomagjai között. Válassz ajánlatot a VitalMed vagy a Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa oldaláról!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük