Otthonmaradásra biztató akciót indított a Vas Megyei Turizmus Szövetség, amit a koronavírus-járvány lecsengése után egy, a térséget népszerűsítő kampány is követ majd. 

2019 rekordév volt a turizmusban, így a szektor szolgáltatói okkal bíztak abban, hogy 2020 is hasonló eredményeket hoz. Ez azonban sajnos nem így lett. Ahogy a Vas Megyei Turizmus Szövetség közleményében is olvasható, az idei év nagy valószínűséggel már nem erről fog szólni. Hiszen a koronavírus-járvány miatti válság a turizmusban is óriási károkat okoz. A visszaesés már most nagyon jelentős az ágazatban, és még nem is látni  a válság végét.

A szolgáltatók viszont egyelőre túl sokat nem tudnak tenni. Legfeljebb azt, amit a Vas Megyei Turizmus Szövetség (VMTSZ)  is javasol. Más, a turizmusban érdekelt helyi vállalkozásokkal együtt arra biztatják az utazókat, hogy most maradjanak otthon. Hiszen csak így lehetünk túl  minél hamarabb a járványon, és így lehet csak esélyünk arra, hogy a nyáron már újra utazhassunk. 

A VMTSZ egyébként egy közleményben is minden érintettet a kitartásra biztat. Ahogy írják: a helyzet előbb vagy utóbb, de normalizálódni fog. A válsághelyzet véget fog érni. Ami pedig reményt adhat az eredményes újrainduláshoz, hogy Vas megye népszerű turisztikai attrakciói most is itt vannak, és a válsághelyzet után is itt lesznek, hogy fogadják az utazókat.

A Vas Megyei Turizmus Szövetség mindezek mellett köszönetét is kifejezi a térség turisztikai szereplői felé. Köszönik valamennyi turisztikai szolgáltatónak, hogy felelősen cselekedett az elmúlt időszakban, és még a komoly anyagi veszteségek mellett is az elsődleges szempont az emberi egészség és az életvédelem volt.

Közleményükben kitérnek továbbá arra, hogy VMTSZ már most készül a vendégek Vas megyébe való visszatérésére. A járvány lecsillapodása után egy célzott, országos marketing kampányt indítanak, aminek az elsődleges célja, hogy minél előbb helyreálljon a megye turizmusa.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük